Eurolyga: „Žalgiris“ dramatiškai nusileido „Maccabi“ (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams ketvirtadienį nesėkmingai susiklostė Eurolygos septintojo turo rungtynės su grupės lyderiais Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkais. Ilgą laiką pirmavę kauniečiai susitikimo pabaigoje neišsaugojo turėtos persvaros ir patyrė skaudžią bei dramatišką nesėkmę – 68:71.

Dvikovos akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Žalgiriečiai rungtynes pradėjo be žvalgybos – pirmos dvi atakos baigėsi Manto Kalniečio ir Mirzos Begičiaus taškais, o komanda pirmavo 4:3. Netrukus iš toli laisvas pataikė Dainius Šalenga, iš vidutinio nuotolio neklydo Tadas Klimavičius, o dvitaškį ir tritaškį pridėjo Tomas Delininkaitis. Tai lėmė, jog sužaidus keturias minutes varžovai buvo priversti prašyti minutės pertraukėlės – 14:7. Deja, po jos vaizdas ant parketo pasikeitė – svečiai ėmė agresyviau žaisti puolime, tuo tarpu kauniečiams niekaip nepavyko rezultatyviai užbaigti savo atakų. Iki ketvirčio pabaigos likus dviems minutėms pirmavo jau svečiai – 16:14, o minutės pasitarimą sušaukė jau Aco Petrovičius. Trenerio patarimai krepšininkams išėjo į naudą: Martynas Pocius pataikė iš toli, P.Jankūnas realizavo tolimą dvitaškį, o M.Begičius padėjo kėlinukui gražų tašką – 21:18.

Antrasis ketvirtis prasidėjo M.Begičiaus metimu iš arti (23:18). Svečiai atsakė tuo pačiu, tačiau netruko pasižymėti įžaidėjas M.Kalnietis (25:20). Kitos trys minutės buvo labai nerezultatyvios – abi komandos „šaudė“ pro šalį ir nepataikė net iš patogių situacijų. Pasižymėti sugebėjo tik T.Klimavičius, taikliai metęs iš toli (28:23). Po minutės petraukėlės žalgiriečių puolimas ir toliau strigo. Tuo pasinaudoję varžovai išsiveržė į priekį – 29:28. Tiesa, ne ilgam – baudos metimą pataikė ir pusiausvyrą atstatė Travisas Watsonas (29:29), o netrukus rezultatą persvėrė paskutinę atakos laiko sekundę labai sudėtingą tolimą šūvį realizavęs T.Delininkaitis (32:31). Deja, rezultatyviu išpuoliu ketvirtį užbaigė „Maccabi“ krepšininkai, po pirmosios susitikimo dalies pirmavę minimaliai – 35:34.

Po didžiosios pertraukos aikštelės šeimininkai sunkiai rado savo žaidimą – vienu metu Izraelio klubas nutolo iki 42:36. Tiesa, T.Klimavičiaus ir M.Begičiaus taškų dėka netrukus skirtumas aptirpo iki 40:42. Svečiai į tai atsakė dviem rezultatyviais išpuoliais, tačiau paskutinę atakos laiko sekundę pataikė M.Kalnietis, o jau kitoje atakoje „Maccabi“ „užsidirbo“ ir nesportinę pražangą. Iš dviejų baudų kapitonas P.Jankūnas pataikė vieną – 43:46.

Prabėgo vos minutė, o varžovai nepasimokė iš savo klaidų ir buvo nubausti dar viena nesportine pražanga. Ir šį kartą tikslą pasiekė vienas baudos metimas, kurį pataikė jau T.Watsonas – 44:48. Nors kauniečiams apsiginti nepavyko (44:50), puolime labai svarbų tritaškį pataikė Artūras Milaknis (47:50). Jo pėdomis pasekė ir kitas žalgirietis M.Pocius, Kauno sporto halėje sukėlęs tikrą ovacijų bangą bei atstatęs pusiausvyrą (50:50). Maža to, M.Pociui metant iš toli varžovai prasižengė prieš P.Jankūną, kuris šį kartą išnaudojo abi progas – 52:50. Nors lietuviai prasižengė, o „Maccabi“ sumetė abi baudas, T.Watsono ir M.Pociaus taškai leido „Žalgiriui“ ne tik išsaugoti, bet ir neženkliai padidinti pranašumą – 56:52. Prieš paskutines dešimt minučių situacija išliko praktiškai tokia pati – 56:53.

Ketvirtojo ketvirčio pradžioje komandos apsikeitė netaikliais metimais, o pirmieji pasižymėjo žalgiriečiai – greitoje atakoje M.Pociaus perdavimu pasinaudojo D.Šalenga (58:53). Kito sėkmingo kauniečių išpuolio teko kurį laiką palūkėti – ir šį kartą progą sukūrė M.Pocius, tuo tarpu šanso laisvas iš po krepšio nepraleido P.Jankūnas (60:54). Įpusėjus kėliniui žaibiškos atakos smaigalyje atsidūrė M.Kalnietis, padidinęs pranašumą iki aštuonių taškų – 62:54. Įdomu tai, jog per lemiamos rungtynių dalies pirmas šešias minutes „Maccabi“ krepšininkai taip stipriai strigo šeimininkų gynyboje, jog tepelnė vos tašką.

Tiesa, be kovos pergalės svečiai iš Izraelio atiduoti nebuvo linkę ir vienu metu kiek aptirpdė atsilikimą 61:64. Nepaisant to, svarbią akimirką T.Delininkaitis meistriškai išprovokavo pražangą atakos laiko paskutinėmis sekundėmis ir sumetė baudas (66:61). Iki pagrindinio laiko pabaigos likus minutei varžovai pataikė vieną iš dviejų baudų, sumažindami deficitą iki dviejų taškų – 64:66. Deja, žalgiriečiams nepavyko atkovoti kamuolio, o T.Watsonas prasižengė. Ir šį kartą „Maccabi“ pataikė vieną baudos metimą – 65:66. Nepaisant to, „Žalgiriui“ nepavyko suregzti sėkmingos atakos, o gynyboje – klaida, ir priekyje jau svečiai – 67:66. A.Petrovičius sušaukė minutės pasitarimą, po kurio individualų meistriškumą pademonstravo M.Pocius – šio rezultatyvus reidas persvėrė žaidimo svarstykles jau „Žalgirio“ naudai (68:67). Tel Avivo komanda iš karto sušaukė minutės pasitarimą. Po pertraukėlės kauniečiams nepavyko sugaudyti visų priešininkų komandos žaidėjų ir iš krašto tritaškį įmetė Chuckas Eidsonas – 70:68. Per likusį laiką įvykiai aikštelėje klostėsi dramatiškai, tačiau pergalės iškovoti nepavyko. Aidint finalinei sirenai džiaugėsi varžovai – 71:68.

„Žalgiris“: M.Pocius 10 (4 rez. perd.), M.Kalnietis 10, T.Delininkaitis 10, M.Begičius 10 (5 atk. kam.), T.Klimavičius 7 (5 atk. kam.), P.Jankūnas 7 (6 atk. kam.), T.Watsonas 6 (8 atk. kam.), D.Šalenga 5, A.Milaknis 3.

„Maccabi“: S.Schortsanitis 22 (6 atk. kam.), D.Perkinsas 20 (7 atk. kam.), C.Eidsonas 8 (5 per. kam., 4 rez. perd.), L.Eliyahu 8, J.Pargo 8, D.Blu 5.

Komentarai