„Žalgiris“ prisidėjo prie dar vienos svajonės išpildymo (VIDEO) 0

Kauno „Žalgiris“ ir šiemet prisidėjo prie labdaros ir paramos fondo „Algojimas“ organizuojamos akcijos „Ištiesk gerumui ranką“ ir pildė vaikų su negalia svajones. Lapkričio 16-ąją „Žalgiris“ sulaukė šeimynos, auginančios du vaikus su negalia, prašymo. Nuo vaikystės sergančio cerebriniu paralyžiumi aštuoniolikmečio Šarūno noras buvo susitikti su „Žalgirio“ komanda arba gauti kamuolį su jų parašais. Tuo tarpu vienuolikmetis Deividas, sergantis epilepsija, troško pačiuožinėti ant „Akropolio“ ledo.

Kauno „Žalgiris“ nesudvejojęs ėmėsi įgyvendinti berniukų svajones. Prie šios dovanos mielai prisijungė ir „Kauno Akropolis“ bei restoranų tinklas „Bravaria“.

Kadangi Telšių rajone gyvenanti šeimyna neturėjo galimybių į Kauną atvykti savarankiškai, Kauno „Žalgiris“ savo iniciatyva ir lėšomis surengė jiems kelionę į laikinąją sostinę. Pirmiausiai Deividas su sesute, lydimi instruktorių, išbandė „Kauno Akropolio“ ledą. Vėliau visą šeimą sočiai pavaišino restoranų tinklas „Bravaria“.

Po to veiksmas persikėlė į sausakimšą Kauno sporto halę. Tą vakarą čia vyko Eurolygos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos srities „Khimki“ komandų. Nuo penkerių metų nepraleidžiančio nė vienų „Žalgirio“ rungtynių Šarūno akys suspindo iš laimės vien pamačius krepšinio aikštelę ir joje apšilimą darančius žalgiriečius. Tačiau tai buvo tik pradžia.

Artėjant rungtynių startui su šeima susitikti atėjo komandos kapitonas Paulius Jankūnas bei Mantas Kalnietis su Martynu Pociumi. Jie Dovydui ir sesutei įteikė „Žalgirio“ dovanėles, o didžiausiam savo gerbėjui Šarūnui padovanojo marškinėlius ir originalų Eurolygos kamuolį su visos komandos parašais. Šarūnas gauto kamuolio ilgai nepaleido iš rankų – galbūt jis ir buvo vienas sėkmės talismanų – žalgiriečiai tą vakarą padovanojo gražią pergalę.

Komentarai