„Žalgirio“ užduotis – „Asseco Prokom“ įveikti trečią kartą (VIDEO) 0

Paulius Garkauskas, www.DELFI.lt

Kauno „Žalgiris“ ruošiasi ketvirtadienio Eurolygos turnyro A grupės rungtynėms su Tomo Pačėso treniruojama Gdynės „Asseco Prokom“ ekipa. Žalgiriečiai teigia, kad šios rungtynės kovojant dėl vietos „Top 16“ etape bus vienos iš svarbiausių, o laiką likusį iki rungtynių Kauno klubo krepšininkai leidžia ne namuose, o viešbutyje.

Sportininkams vadinamas karantinas prieš rungtynes ne naujiena – neretai prieš svarbiausius mačus atletai laiką leidžia atskirai nuo šeimos. Taip siekiama maksimalaus poilsio bei koncentracijos prieš rungtynes. Žalgiriečiams šį kartą teks dvi naktis praleisti ne namuose, o viename iš Kauno viešbučių.

„Mūsų grafikas labai įtemptas – daug rungtynių, išeikvojame daug jėgų, todėl nusprendėme, kad žaidėjai kurį laiką gyvens viešbutyje. Taip mes galime geriau stebėti žaidėjus, produktyviau treniruotis ir geriau pasiruošti svarbioms kovoms“, – sprendimą aiškina A.Petrovičius, „Žalgirio“ vyriausias treneris.

Pirmo rato dvikovoje lapkričio pradžioje Kaune „Žalgiris“ 74:68 šventė pergalę, tačiau tuomet T.Pačėsas atvirai žėrė priekaištus rungtynių arbitrams, kurie, trenerio teigimu, atėmė pergalę iš „Asseco Prokom“.

Su Lenkijos čempionais „Žalgiris“ žaidė ir VTB Vieningosios lygos rungtynėse lapkričio 28-ą. Tuomet išvykoje rungtyniavę kauniečiai šventė užtikrintą pergalę 73:60.
Be jokios abejonės, ketvirtadienio susitikimas bus kur kas svarbesnis nei iki šiol vykusios dvikovos.

„Laimėję šias rungtynes žengtume didelį žingsnį į „Top 16“ etapą. Rungtynės labai svarbios, tačiau negalėčiau pasakyti, kad esame įsitempę ir jaučiame psichologinę atsakomybę“, – teigė Dainius Šalenga.

„Laukia svarbios rungtynės, pergalės atveju mes labai priartėtume prie į „Top 16“ varžybų. Puikiai pažįstame varžovus, juos paliko Bobby Brownas, jo vietoje daugiau ir naudingiau rungtyniauja Filipas Videnovas. Pastaruoju metu „Asseco Prokom“ pagerino savo žaidimą, laimėjo dvi rungtynes iš eilės ir dar turi realias galimybes patekti į į „Top 16“ etapą“, – sakė A.Petrovičius.

D.Šalenga taip pat pastebėjo, kad Gdynės ekipai kartais sunkiai sekasi derinti komandinius veiksmus.

„Varžovai turi individualiai labai stiprių žaidėjų, bet jiems kartais trūksta komandinio žaidimo“, – teigė D.Šalenga.

T.Pačėso auklėtiniai A grupėje kol kas paskutiniai – 2 pergalės ir 5 pralaimėjimai. Tuo tarpu „Žalgiris“ grupėje antras (4/3).

SPORT1 laidos „Žinios+“ video reportažas:


Komentarai