Svarbiausia ataka – kaip planuota (VIDEO) 0

Vytautas Mikaitis, „BasketNews.lt“ spec. korespondentas Gdynėje (Lenkija)

„Ledinė rankelė“. Taip Pauliaus Jankūno metimą, praktiškai atvėrusį kelią į Eurolygos „Top 16“ etapą, apibūdino Martynas Pocius.

Kauno „Žalgirio“ kapitonas iki mačo su Gdynės „Asseco Prokom“ pabaigos likus žaisti 13,5 sekundes pataikė dvitaškį, persvėrusį rezultatą 70:69. Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo svarbiausias mačo metimas.

Kauniečiai po to apsigynė, o pergalę dvitaškiu įtvirtino M.Pocius.

„Priešpaskutinė mūsų ataka buvo tokia, kaip nubraižėme. Kai įsiveržiau į baudos aikštelę, Paulius labai gerai perskaitė epizodą ir atsitraukė į laisvą poziciją, atidaviau jam gerą perdavimą ir jis užtikrintai įmetė“, – lemiamą akimirką po mačo prisiminė M.Pocius.

„Žalgirio“ gynėjas atliko 4 rezultatyvius perdavimus – daugiausia komandoje, o dar bent kelis kartus jo komandos draugai nerealizavo metimų po puikių perdavimų.

Būtent perdavimai aukštaūgiams yra ginklas, kurį šį sezoną iš savo arsenalo išsitraukė M.Pocius. Savo aštriais reidais po krepšiu jis dažnai prie savęs pritraukia kelis varžovus, todėl tai išnaudoja atmesdamas kamuolį laisviems liekantiems aukštaūgiams.

Šis M.Pociaus sugebėjimas visu grožiu suspindo svarbiausioje rungtynių atakoje.

Tuo tarpu pergalingą metimą įmetęs P.Jankūnas po dvikovos išliko kuklus.

„Nebuvo laiko galvoti, paskutinės sekundės, reikėjo mesti ir tiek, – po mačo Gdynėje pasakojo Jankūnas. – Nereikia dabar jau džiaugtis ir švęsti. Tai mažytis žingsnis, bet sieksime žaisti dar geriau.“

„Žalgiris“ dabar turi 5 pergales ir 3 pralaimėjimus bei A grupėje užima antrą vietą. Kol kas šioje grupėje aišku tik tiek, kad pirmą vietą nepaisant likusių mačų baigties užsitikrino Tel Avivo „Maccabi“.

Tuo tarpu jei „Žalgiris“ kitą savaitę nugalės Vitorijos „Caja Laboral“, jie užsitikrintų antrąją poziciją.

„Teoriškai gal ir yra galimybių, kad nepatiksime į „Top 16“, bet mes galvojame, kad jau pateksime ir dabar sieksime likusių dviejų pergalių, kad būtume dar aukščiau“, – į ateitį žvalgėsi Mantas Kalnietis.

Komentarai