Vaikai austrišką pyragą kepė kartu su žalgiriečiais (VIDEO) 0

Ingrida Žirlienė, „Kauno diena“

„Moku kepti tik kiaušinienę, – į krosnį šaudamas austrišką pyragą nusišypsojo žalgirietis Mantas Kalnietis. – Ir žinau, kas yra austriškas pyragas.“

Pirmadienio popietę jis su „Žalgirio“ gynėju Tomu Delininkaičiu ir vaikais iš Dienos centro „Vaikų stotelė“ viename Kauno restoranų kepė tradicinį austrišką pyragą, barstė jį milteliniu cukrumi ir puošė razinomis. Paskui susėdę prie stalo visi vaišinosi ir smagiai šnekučiavosi. Tokią progą susitikti su „Žalgirio“ krepšininkais vaikai gavo surentę valgomą maisto skulptūrą.

Maisto dienos proga spalio 16-ąją penkiuose Lietuvos miestuose vaikai su skulptoriais iš konservų skardinių pastatė valgomas skulptūras. Susumavus daugiau kaip 7 tūkst. gražiausią skulptūrą rinkusių žmonių balsų, konkurso nugalėtoja buvo išrinkta „Kauno pilis“ (autorius Martynas Radzevičius).

Skulptūrą sukūrę Kauno vaikų dienos centro „Vaikų stotelė“ mažieji lankytojai kaip prizą išsirinko susitikimą su žalgiriečiais. Susitikimas buvo nepaprastas, nes teko paplušėti virtuvėje ir su krepšininkais iškepti pyragą.

„Todėl, kad „Žalgiris“ garsina Kauną ir Lietuvą“, – paklaustas, kodėl pasirinko šį prizą, atsakė dienos centro lankytojas Kajetonas Jankauskas.

„Sakyk, kad žalgiriečiai labai skaniai gamina“, – patarė jam M.Kalnietis.

„Man įdomu, ar krepšininkams nebaisu išeiti į aikštelę, kai stebi tiek daug žmonių“, – įsidrąsino dienos centro lankytoja Monika Spirgytė.

„Ne, nebijom. Mūsų toks darbas. Žmonių nereikia bijoti“, – patarė T.Delininkaitis.

DELFI.TV video reportažas:

// //

Komentarai