„Žalgiris“ paskutinėse Eurolygos reguliariojo sezono rungtynėse nežada atsipalaiduoti (VIDEO) 0

Paulius Garkauskas, Rafael Achmedov, www.DELFI.lt

Ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ išvykoje su Maskvos srities „Khimki“ ekipa žais paskutiniąsias Eurolygos varžybų A grupės rungtynes. Kelialapį į „Top 16“ turnyrą savo kišenėje jau turintys žalgiriečiai nežada atsipalaiduoti mače su viltis į kitą etapą iškopti jau praradusiais „Khimki“ krepšininkais. Be to, pergalė prieš Rusijos klubą „Žalgiriui“ garantuotų antrą vietą A grupėje.

„Khimki“ per 9 rungtynes iškovojo vos tris pergales bei liko už „Top 16“ borto. Pirmojo rato dvikovoje namuose „Žalgiris“ šventė pergalę 73:65.

„Tai, kad „Khimki“ nepateko į „Top 16“ turnyrą, būtų galima pavadinti viena iš didžiausių staigmenų. Beje, kaip kitos Rusijos komandos Maskvos CSKA komandos žaidimą. „Khimki“ – stipri komanda, todėl tikrai nustebau, kad jie nepateko į kitą etapą“, – teigė Rimantas Grigas, „Žalgirio“ vyr. treneris.

„Aš taip pat tikėjausi, kad „Khimki“ bus kitame etape, nes šiame klube netrūksta aukšto lygio krepšininkų“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas, kuris praėjusį sezoną praleido „Khimki“ klube.

Nors „Žalgiris“ jau užsitikrino vietą „Top 16“ varžybose, pergalė prieš „Khimki“ leistų Kauno klubui užimti antrą vietą grupėje bei tikėtis sąlyginai silpnesnių varžovų kitame etape.

„Tikrai nesiruošiame atsipalaiduoti. Analizuojame varžovų žaidimą. Stengsimės stabdyti „Khimki“ puolimą, kur daugiausiai problemų kelia Kresimiras Lončaras, Zoranas Planiničius bei kiti žinomi krepšininkai. „Khimki“ gerai žaidžia greitame puolime ir mūsų pagrindinis uždavinys bus juos sustabdyti“, – teigė R. Grigas.

„Norime pergalingai užbaigti metus, tuomet ir šventės bus linksmesnės, ir patys labiau pasitikėsime savo jėgomis“, – priduria P. Jankūnas.

Prieš susitikimą su „Žalgiriu“ savo postą paliko vyriausiasis „Khimki“ treneris Sergio Scariolo.

„Nemanau, kad tai turės kažkokios įtakos rungtynėse, juk viskas taip greitai nepasikeičia“, – įsitikinęs R. Grigas.

Pats R. Grigas vos prieš savaitę stojo už „Žalgirio“ vairo. Strategas tikina, kad kuo toliau, tuo geriau jaučiasi naujosiose pareigose.

„Žinoma, praėjus savaitei jaučiuosi geriau nei pirmą dieną. Stebiu daug „Žalgirio“ rungtynių vaizdo įrašų, analizuoju žaidimą“, – tikino R. Grigas.

// //

Komentarai