Naujasis „Žalgirio“ milžinas B.Marjanovičius atvyko į Lietuvą (FOTO, VIDEO) 0

Mindaugas Augustis, www.DELFI.lt

„Ar tikrai aš – aukščiausias žmogus Serbijoje? Manau, kad taip. Tiesa, girdėjau, jog yra vienas dar didesnis jaunuolis, tačiau pats jo nemačiau“, – šyptelėjo Bobanas Marjanovičius. 22 metų 222 cm ūgio vidurio puolėjas nuo šiol bus ir aukščiausias Kauno „Žalgirio“ krepšininkas. Maskvos CSKA klubo iki sezono pabaigos paskolintas serbas tvirtino atvykęs į naują komandą ne tik tobulėti, bet ir skinti pergalių.

B.Marjanovičiaus pirmosios akimirkos Lietuvoje – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Į Lietuvą iš Rusijos sostinės naujasis „Žalgirio“ aukštaūgis atskrido vėlų pirmadienio vakarą. Kuklus žaidėjas DELFI prisipažino pirmą kartą gyvenime bendraujantis su užsienio žurnalistais ir nuolat atsiprašinėjo dėl skurdokų savo anglų kalbos žinių.

Šį sezoną Eurolygoje debiutavęs milžinas, apsivilkęs laikinosios sostinės ekipos marškinėlius, galės pirmą kartą išmėginti jėgas ir Eurolygos „Top 16“ etape, kurio barjeras CSKA krepšininkams netikėtai pasirodė per aukštas.

„Pasikalbėjau su savo agentu ir CSKA atstovais. Visi sutiko, kad tai – geras sprendimas. „Žalgiris“ yra didis klubas, kuriame galėsiu dar daugiau dirbti ir tobulėti. Žinoma, aš taip pat trokštu, kad komanda laimėtų kiekvienas rungtynes ir visose varžybose būtų pirma“, – sprendimo viduryje sezono keltis į Kauną motyvus aiškino B.Marjanovičius.

Paklaustas apie savo žaidimo stipriąsias puses, įspūdingo stoto vidurio puolėjas nesudvejojo. „Kai esi tokio ūgio, tereikia iškelti rankas į viršų, ir varžovai nebegali matyti krepšio“, – kvatojosi serbas.

Vis dėlto įsitvirtinti CSKA komandoje praėjusią vasarą dėl trejų metų sutarties rankomis su Maskvos klubu sukirtusiam B.Marjanovičiui centimetrų nepakako. Kartu su aukštaūgiu į Rusijos sostinę atvykęs jo tautietis treneris Duško Vujoševičius B.Marjanovičiui Eurolygoje per mačą vidutiniškai leisdavo rungtyniauti 12 minučių, per kurias krepšininkas rinkdavo po 4,2 taško ir 3,5 atšokusio kamuolio.

Lapkritį dėl prastų rezultatų D.Vujoševičių pakeitus Dmitrijui Šakulinui, legionieriaus iš Serbijos žaidimo laikas dar labiau sutrumpėjo.

„Treneris sakė, kad netinku jo sistemai, todėl turėjau sėdėti ant suolo. Tai buvo trenerio sprendimas, ne mano“, – gūžtelėjo pečiais B.Marjanovičius.

Pasiteiravus, kokios priežastys lėmė CSKA fiasko jau pirmajame Eurolygos etape, žaidėjas tvirtino nerandantis tam paaiškinimo: „Nežinau. To nežino niekas. Visi klausinėja, kas mums sutrukdė, bet niekas paprasčiausiai negali to pasakyti. Tik nemanau, kad didžiausia CSKA problema buvo treneris (D.Vujoševičius – DELFI).“

Dabar B.Marjanovičiaus mintys sukasi jau apie naująją jo komandą ir laukiančias kovas. Antradienį ištraukus Eurolygos „Top 16“ etapo burtus paaiškės būsimieji „Žalgirio“ varžovai naujoje grupėje.

„Kurių klubų labiausiai norėtųsi išvengti? Galbūt Pirėjo „Olympiacos“, Sienos „Montepaschi“, – svarstė B.Marjanovičius.

Serbas tvirtino nekantriai laukiantis ir principinių kauniečių akistatų su Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda, su kuria „Žalgirio“ naujokas turi nesuvestų sąskaitų.

Buvęs Vršaco „Hemofarm“ ekipos žaidėjas 2009 metais buvo priverstas pripažinti vilniečių pranašumą Europos taurės pusfinalio rungtynėse.

„Tąsyk pralaimėjome jiems dviem ar trim taškais… („Lietuvos rytas“ laimėjo 73:68 – DELFI) Be abejo, su „Žalgiriu“ privalėsiu atsirevanšuoti“, – karingai nusiteikęs buvo B.Marjanovičius.

// //

Komentarai