P.Jankūnas: „Grupė stipri, bet ir „Žalgiris“ ne silpnesnis“ 0

Paulius Garkauskas, www.DELFI.lt

Kauno „Žalgiris“ antradienį sužinojo savo varžovus Eurolygos „Top 16“ turnyre – žalgiriečių antrojo etapo H grupėje laukia Pirėjo „Olympiacos“, Stambulo „Fenerbahce Ulker“ bei Valensijos „Power Electronics“ ekipos. „Žalgirio“ lyderiai neslepia, kad varžovai teko stiprūs, tačiau kauniečiai nelinkę nuvertinti ir savo pajėgumo.

„Normali grupė. Palyginus visas grupes, manau, kad visose pasiskirstė apylygės komandos. Manau, kad „Žalgirio“ galimybės tikrai normalios. Grupė stipri, bet ir mūsų komanda stipri. Tikrai kausimės dėl pergalės kiekvienose rungtynėse.

Kol kas sunku pasakyti, ką galima laikyti grupės favoritais, bet mes, be jokios abejonės, turime realius šansus patekti tarp dviejų stipriausių grupės komandų. Reikia šiek tiek pagerinti savo žaidimą ir viskas yra įmanoma. Be to, šiais metais Eurolygoje pralaimi visos komandos“, – DELFI sakė Paulius Jankūnas, „Žalgirio“ kapitonas.

„Grupė nei gera, nei bloga – visos komandos stiprios. Negalėčiau pasakyti, kad „Olympiacos“ bus grupės favoritai. Graikai buvo pirmame krepšelyje, Valensijos „Power Electronics“ – ketvirtame. Tačiau, aš manau, kad nėra didelio skirtumo – bet kuri komanda gali laimėti prieš bet kurią. Mano manymu, nė viena komanda kažkuo neišsiskiria“, – įsitikinęs „Žalgirio“ įžaidėjas Mantas Kalnietis.

Vertindamas „Žalgirio“ galimybes patekti tarp dviejų stipriausių grupės ekipų M.Kalnietis buvo optimistiškas.

„Turime geras galimybes patekti – 50 proc., nes iš 4 komandų į kitą etapą pateks 2. Tokios yra galimybės. Nesame nei kažkuo ypatingai silpnesni, nei stipresni. Teks kovoti kiekvienose rungtynėse“, – DELFI sakė M.Kalnietis.

Šventiniu laikotarpiu žalgiriečiai turėjo retą galimybę atsipūsti nuo įtempto varžybų tempo. „Žalgirio“ krepšininkai neabejoja, kad ši pertraukėlė buvo naudinga.

„Be abejo, pertrauka buvo naudinga. Šiek tiek nutolome nuo krepšinio, daugiau dėmesio skyrėme fiziniam pasiruošimui. Dabar kelias dienas didžiausią dėmesį skyrėme taktikai ir manau, kad viskas bus gerai“, – sakė P.Jankūnas.

„Kai atėjo naujas treneris, teko labai didelis varžybų krūvis, o dabar galėjome daugiau laiko skirti treniruotėms, geriau suprasti, ko treneris iš mūsų nori. Pertrauka ypač buvo naudinga tiems, kuriems anksčiau neteko dirbti su Rimantu Grigu“, – teigė M.Kalnietis.

Prieš Naujuosius metus „Žalgirį“ netikėtai paliko aukštaūgis Mirza Begičius, tačiau žalgiriečiai nebuvo linkę leisti į ilgesnes kalbas šia tema.

„Nenoriu nieko komentuoti. Įvyko kaip įvyko. Pamatysime kokios to pasekmės, kai pradėsime žaisti“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas.

„Ką čia daugiau pasakysi – aišku nustebino. Buvo keista, bet čia ne mano reikalai. Bet kokiu atveju vieta tuščia nebūna – atėjo kitas žmogus (Bobanas Marjanovičius – DELFI), bandysime jam visokeriopai padėti ir žiūrėsime kaip seksis“, – sakė M.Kalnietis.

Komentarai