Pyktį už pusfinalį „Žalgirio“ jaunimas išliejo kovoje dėl trečiosios vietos 0

Kauno „Žalgirio“ jaunieji krepšininkai trinktelėjo durimis Eurolygos atrankos turnyre Katalonijos mieste Hospitalete. Kovoje dėl trečiosios vietos lietuviai nepaliko jokių vilčių „Manresa“ ekipai (67:42), kuri pusfinalyje tik po dramatiškos kovos vieno taško skirtumu nusileido finalininkei „Regal Barcelona“.

Didžiąją darbo dalį Arūno Visocko auklėtiniai padarė jau per pirmas dešimt minučių. Drausmingą ir brandų krepšinį demonstravę lietuviai pelnė praktiškai pusantro karto daugiau taškų už varžovus ir pirmavo 24:10. Tiesa, per kitą ketvirtį „Manresa“ bendraamžiai sugebėjo atrasti savo žaidimą ir kuriam laikui atgaivinti intrigą – 26:35.

Vis tik priešininkų viltys greitai subliuško – po didžiosios pertraukos žalgiriečiai pagerino ne tik puolimą, bet ir gynybą, per visą kėlinuką praleido aštuonis taškus, įgydami saugesnį pranašumą – 50:34.

Per likusį laiką rezultatas tik augo ir aidint finalinei sirenai lietuvių pranašumas abejonių nekėlė. Įdomu, jog per antrąją rungtynių dalį varžovai į „Žalgirio“ krepšį įmetė vos 16 taškų. Tai kauniečiams užtikrino trečiąją vietą turnyre.

„Žalgiris“: M.Grigonis 22 (9 atk. kam.), T.Dimša 14, A.Majauskas 9 (7 atk. kam.), L.Lekavičius 7 (5 atk. kam.), V.Kariniauskas 4 (5 atk. kam.), S.Raupys 4, J.Tamulis 3, T.Jogėla 2, K.Vecvagaras 2.

„Manresa”: M.Erikksonas 11 (6 atk. kam.), S.Sole 10 (5 atk. kam.), J.Bitjaa 10 (9 atk. kam.).

Komentarai