I.Zouros: „Dirbu 24 valandas per parą“ 0

Romas Poderys, „Kauno diena“

Po pirmosios treniruotės naujojo Kauno „Žalgirio“ stratego Iliaso Zouroso veide santūrią šypseną keitė dalykinis susikaupimas.

44-erių Graikijos krepšinio specialistas tvirtino esąs patenkintas žalgiriečių darbštumu ir pastangomis gerinti žaidimą.

Tuo pat metu I.Zouros pripažino, kad šiuo metu laikas – ne jo sąjungininkas: iki pirmųjų Eurolygos šešioliktuko rungtynių su Roberto Javtoko atstovaujama Valensijos „Power Electronics“ ekipa stengsis pakoreguoti tik kelis opiausius trūkumus.

– Man patinka komandos nusiteikimas, patinka tai, kaip dirba kiekvienas žaidėjas. Esminių žaidimo principų nekeisime, tai – normalu, nes būtų sudėtinga pasiekti norimą rezultatą – juk sezonas jau įsibėgėjęs, „Žalgiris“ žaidžia daug rungtynių. Be to, negalima imtis vienokių ar kitokių reformų, jeigu nesi įsitikinęs, kad jos bus naudingos. Kol kas aš noriu pažinti kolektyvą, padirbėti su juo ir tik po to spręsiu, ar reikia dar ką nors keisti, – kalbėjo I.Zouros.

– Iki artimiausio „Žalgirio“ mačo – vos 3 treniruotės. Ar tai jūsų nebaugina?
– Graikijoje yra toks posakis: jeigu bijai, sėdėk namuose. Aš niekada nieko nebijau, esu kovotojas ir tikiu, kad mano komanda – taip pat kovotoja. Žinome, kad Eurolygoje žaisti sunku, kad dauguma varžovų ilgai treniruojasi kartu, o aš „Žalgiryje“ esu naujokas. Vis dėlto tai nieko nereiškia: mes būsime vieningi ir žingsnis po žingsnio gerinsime savo žaidimą.

– Kaip vertinate pirmąjį varžovą Eurolygos aštuntfinalio H grupėje – Valensijos klubą?
– Ši ekipa pastaruoju metu žaidžia labai gerai. Tiesa, pralaimėjo paskutines Ispanijos čempionato rungtynes, bet iki tol buvo iškovojusi devynias pergales iš eilės. Mes žinome, kad Valensijos krepšininkai kietai ginasi, pakiliai kaunasi savo aikštėje. Turime pasirengti atkaklioms rungtynėms.

– Kokį tikslą jums ir komandai iškėlė „Žalgirio“ savininkas?
– Būti gerai pasirengusiems kiekvienoms rungtynėms. Pasibaigus sezonui pamatysime, ką pasiekėme. Negalima pradėti dirbti galvojant tik apie kažkurį vieną turnyrą. Svarbios visos rungtynės, o pirmiausia tos, kurios – artimiausios.

– Ką manote apie Lietuvos krepšinį?
– Man malonu būti šalyje, kurioje – labai aukšta krepšinio kultūra. Jūs mėgstate krepšinį, o man tai patinka, nes aš irgi mėgstu šį žaidimą. Didelė garbė dirbti tokiame klube kaip „Žalgiris“. Tikiuosi, kad padėsiu Kauno komandai pasiekti naujų aukštumų.

– Kaip leidžiate laisvalaikį?
– Neturiu daug laisvo laiko. Poilsiui lieka tik vasara. Prasidėjus krepšinio sezonui reikia dirbti 24 valandas per parą – kasdien rengtis treniruotėms, varžyboms. Atsipalaiduoti nėra kada.

„Treneris paliko gerą įspūdį. Po pirmos treniruotės negaliu pasakyti, griežtas jis ar ne, bet matyti, kad labai gerai supranta krepšinį. Pernai žaidžiau Graikijoje, girdėjau, kad I.Zouros – patyręs specialistas, moka dirbti su žaidėjais ir gerai parengia komandą“, – mintimis apie naują komandos vairininką pasidalijo „Žalgirio“ gynėjas Tomas Delininkaitis.

Komentarai