Eurolyga: Kauno „Žalgiriui“ nepavyko pergale pradėti „Top16“ etapo (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams trečiadienį nesėkmingai susiklostė Eurolygos „Top 16“ etapo pirmoji dvikova. Ispanijos mieste Valensijoje žalgiriečiai nusileido Roberto Javtoko atstovaujamai vietos „Power Electronics“ komandai – 59:73.

Dvikovą ekipos pradėjo rezultatyviais išpuoliais, tačiau nei vienai komandai pabėgti į priekį pirmosiomis minutėmis nepavyko – po Martyno Pociaus metimo iš vidutinio nuotolio bei Omaro Samhano baudų metimų rezultatas buvo lygus – 4:4. Netrukus O.Samhanas blokavo Roberto Javtoko metimą, tuo tarpu kitame aikštelės gale iš toli neklydo laisvas prie tritaškio linijos paliktas Artūras Milaknis – 7:4. Nors varžovai sušaukė minutės pasitarimą, po jo pirmuosius taškus į savo sąskaitą įsirašė iš arti pasižymėję Travisas Watsonas ir Paulius Jankūnas – 13:9. Valensijos klubas atsakė ataka su pražanga, tačiau snaiperio vardą eilinį kartą pateisino ant parketo pasirodęs Tomas Delininkaitis – 16:12. Kėlinuko pabaigoje šeimininkams buvo pavykę persverti rezultatą savo naudai (20:18), tačiau tašką ketvirčiui padėjo DeJuano Collinso tritaškis – 21:20.

Po trumpos pertraukėlės greičiau į žaidimą įsijautė kauniečiai. Dvi atakos iš eilės baigėsi pražangomis prieš T.Watsoną, o šis realizavo tris iš keturių baudų metimų – 24:22. Įpusėjus ketvirčiui jau pirmavo Valensijos klubas, tačiau tada iniciatyvos ėmėsi jaunasis Mindaugas Kuzminskas. Žaidėjas aštrų reidą baigė taikliu metimu, o kitame epizode pataikė iš toli bei atstatė pusiausvyrą – 29:29. Nepaisant to, po truputį įsisiautėjo „Power Electronics“ metikai, kurių dėka šeimininkai kiek nutolo – 35:29. Akimirkai skirtumą sušvelnino M.Pociaus šūvis (31:35), tačiau koją žalgiriečiams kišo klaidos ir netaiklūs metimai – 31:39. Tokiu rezultatu pirmoji mačo pusė ir baigėsi.

Pirmoji ataka po didžiosios pertraukos baigėsi nepriekaištingu D.Collinso metimu iš vidutinio nuotolio (33:39). Netrukus du taškus pridėjo ir T.Klimavičius, dar labiau sušvelnindamas atsilikimą (35:39). Tiesa, aikštelės šeimininkai netrukus vėl įjungė aukštesnę pavarą ir jiems labiau nutolti neleido tik sparčiai taškus rinkęs T.Klimavičius (37:42; 39:46). Ekipas vėl keturi taškai skyrė antruoju bandymu iš toli pataikius T.Delininkaičiui – 42:46. Ir toliau Valensijoje įtampa neslūgo – po M.Kalniečio prasiveržimo švieslentėje degė skaičiai 45:51. Situacija nepasikeitė ir tolimą dvitaškį pataikius P.Jankūnui – 47:54. Tiesa, kauniečiams kėlinuką pavyko baigti pakiliai – paskutinę ketvirčio sekundę fantastišką tritaškį iš dešimties metrų į varžovų krepšį įsūdė M.Brownas – 50:54.

Jei lemiamos rungtynių atkarpos starte pasižymėjo P.Jankūnas, tai kitos šešios minutės svečiams iš Kauno susiklostė kaip epizodas iš siaubo filmo. Žalgiriečiams krepšys buvo lyg užrištas, o tuo pasinaudoję šeimininkai įgyjo dviženklę persvarą (68:52). Taškų sausrą nutraukė T.Klimavičius, įspūdingai ore įkrovęs kamuolį iš viršaus (54:68). Netrukus puolėjas papildė savo taškų bagažą, pataisydamas komandos draugo metimą (56:68). Nepaisant to, nesnaudė ir Valensijos krepšininkai – užtikrintai išnaudoję savo progas šeimininkai paskutinę minutę pirmavo 73:57. Žalgiriečiams pavyko kiek pakelti ūpą paskutinėmis sekundėmis, kai kamuolį iš varžovo perėmė bei nesportinę pražangą išprovokavo D.Collinsas. Amerikietis sumetė abi baudas, padėdamas tašką dvikovai – 59:73.

„Žalgiris”: M.Pocius 9, P.Jankūnas 8, T.Watsonas 8 (5 atk. kam.), D.Collinsas 7 (7 atk. kam.), T.Klimavičius 6, T.Delininkaitis 6, M.Kuzminskas 5 (4 atk. kam.), A.Milaknis 3, M.Brownas 3, M.Kalnietis 2, O.Samhanas 2.

„Power Electronics”: D.Savanovičius 20, V.Claveras 14, S.Liščiukas 9 (12 atk. kam.).


Komentarai