A.Sabonis džiaugiasi, kad Kaunas myli „Žalgirį“ 0

Aušra Garnienė, „Kauno diena“

Miesto taryba beveik vienbalsiai nusprendė ir toliau remti Kauno „Žalgirį“. Ateinančius tris sezonus miesto valdžia įsipareigojo kasmet skirti po 5 mln. litų Kauną ir Lietuvą garsinančiai komandai.

Dar po 1 mln. litų žadama skirti „KK Kaunui“ ir krepšinio mokyklai „Sabonio krepšinio centras“. Už tokį sprendimą balsavo 34 tarybos nariai iš 35 dalyvavusių posėdyje. Vienintelis Bronislovas Kučinskas susilaikė.

„Ne mūsų sukurtas tas krepšinis. Taip jau nutiko, kad žmonės jį myli, todėl ir reikia padėti. Mes negalime be savivaldybės, be miesto, be valstybės“, – sakė posėdyje dalyvavęs „Žalgirio“ prezidentas, Kauno miesto garbės pilietis Arvydas Sabonis. Jį politikai ir valdininkai pasitiko plojimais.

Jis sakė suprantantis, kad kai kuriems politikams kyla klausimų dėl paramos krepšinio mokyklai. „Ji neatsirado vakar. Mokyklai – daugiau kaip 20 metų, ir niekur nebuvo pirštas pridėtas. Aš vienas negaliu išlaikyti. Tai gal susiimam, jeigu reikia. Jums tik ranką tereikia pakelti“, – šyptelėjo A.Sabonis.

Tarybos narys Arvydas Garbaravičius ragino krepšinio mokyklai skirti 2 mln. litų, tačiau A.Sabonis tikino, kad tiek nereikia. „Mums reikia tiek, kiek reikia. Geriau paukštis rankoj, nei žvirblis lankoj“, – linksmai į siūlymą sureagavo legendinis krepšininkas.

Pasak „Žalgirio“ direktoriaus Pauliaus Motiejūno, klubas džiaugiasi, kad savivaldybė rėmė komandą iki šiol ir įsipareigojo daryti tai toliau. „Svarbu, kad politikai laikytųsi šios pozicijos ir kitą kadenciją. Juk balsavo visų partijų atstovai“, – pastebėjo P.Motiejūnas.

„Aš dar netikiu niekuo. Jei taip bus, džiaugsimės. Jei ne, versimės be to“, – išėjęs iš posėdžių salės sakė A.Sabonis.

Tiek jis, tiek P.Motiejūnas pabrėžė, kad svarbu remti visą krepšinio piramidę – krepšinio mokykloje besimokantį jaunimą, „KK Kauną“ ir, žinoma, „Žalgirį“.

„Esmė – algos treneriams. Algos mažos, o svarbu išlaikyti gerą specialistų komandą“, – apie paramos svarbą krepšinio mokyklai kalbėjo A.Sabonis.

Komentarai