M.Kalnietis: „Žaisiu sukandęs dantis“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai prieš trečiadienį vyksiantį Eurolygos „Top 16“ etapo H grupės mačą su Pirėjo „Olympiacos“ dega ryžtu.

Nors žalgiriečių strategas Ilias Zouros nevengia kartoti, kad vis dar stinga laiko geriau pažinti krepšininkus ir pajusti žaidimo ritmą, graikas puikiai supranta, kad trauktis nėra kur, ir atsakomybės nesikrato. Pralaimėjus šį susitikimą, žalgiriečių šansai prasibrauti į turnyro ketvirtfinalį sumažėtų.

Valensijoje pirmą nesėkmę patyrusio „Žalgirio“ varžovas šį kartą bus klubas iš I.Zouroso tėvynės. Pirėjo ekipa taip pat jau yra patyrusi nesėkmės kartėlį – namuose pralaimėjo Stambulo „Fenerbahce Ulker“ komandai.

I.Zouros neslepia, kad būsimas varžovas – puikiai pažįstamas. Strategas yra stovėjęs prie Graikijos grando vairo 2000-2002 m.

– Nekalbėkime apie asmenines ambicijas. Tai istorija. Dabar visas mano dėmesys sutelktas artimiausioms rungtynėms, – vakar prieš „Žalgirio“ treniruotę tvirtino I.Zouros.

– Ar turite planą, kaip įveikti „Olympiacos“?
– Prieš kiekvienas rungtynes turime planą ir tikime juo. Puikiai žinome, kad „Olympiacos“ – labai pavojingas ir galingas varžovas. Tai komanda, kurios tikslas – žaisti Eurolygos finalo ketverte. Varžovai turi daugybę aukščiausio lygio žaidėjų. Praėjusį sezoną „Olympiacos“ žaidė Eurolygos finale. Tai daug ką pasako. Tačiau po pralaimėjimo Valensijoje mes labai daug tikimės ir viliamės, kad sirgaliams padovanosime taip laukiamą pergalę.

– Pastaruoju metu jus kritikavo dėl pernelyg dažnos žaidėjų rotacijos. Ką galite pasakyti apie tai?
– Kiekvieną savaitę žaidžiame daug rungtynių. Dalyvaujame keliuose turnyruose, tad natūralu, kad privalau kuo geriau panaudoti visų krepšininkų galimybes. Be to, klube aš dar beveik naujokas. Man reikia geriau pažinti kiekvieną krepšininką, įžvelgti geriausias auklėtinių savybes.

Nemanau, kad dažni žaidėjų keitimai buvo pagrindinė pralaimėjimo Valensijoje priežastis. Tose rungtynėse sužaidėme kelias labai prastas atkarpas. Žaidėjai nespėjo perprasti mano filosofijos, aš taip pat dar nežinojau, ko galiu iš jų tikėtis. Tokiomis aplinkybėmis nebuvo lengva laimėti. Šiuo metu turime ir rimtesnių rūpesčių. Bobanas Marjanovičius klube taip pat dar turi adaptuotis. Mantas Kalnietis buvo patyręs rankos traumą ir praleido paskutines rungtynes. Kad ir kaip būtų, privalome išlikti susikaupę ir vieningai siekti savo tikslo.

Pakartosiu, ką esu jau sakęs: laikas šiuo metu tikrai nėra mano sąjungininkas. Tačiau džiaugiuosi, kad vis geriau pažįstu krepšininkus, žaidėjai vis geriau supranta mane ir mano taktinius sumanymus. Žinome, ką turime dar patobulinti. Esu įsitikinęs, kad ateityje viskas bus tik geriau ir geriau.

„Laukia labai svarbios rungtynės, nes tiek mes, tiek „Olympiacos“ pralaimėjo pirmas rungtynes. Neturime kur trauktis. Turime laimėti. Privalome gerai gintis visas 40 minučių. Svarbiausia – sustabdyti varžovų komandos lyderius, kurie pelno didžiąją dalį „Olympiacos“ taškų. Kovoti su tokiais žaidėjais kaip Milošas Teodosičius, Theodoras Papaloukas ar Vassilis Spanoulis visuomet yra įdomu. Traumuotą pirštą vis dar skauda, tačiau sukąsiu dantis ir žaisiu. Kito pasirinkimo neturiu“, – tvirtai pritarė treneriui „Žalgirio“ gynėjas Mantas Kalnietis.

Komentarai