S.Štombergas: „Dėl kuro kainų baisu net užsukti į kolonėlę“ (AUDIO) 0

Legendinis žalgirietis Saulius Štombergas visai neseniai sugrįžo į Kauno „Žalgirį“. Čia jis nuo šiol atlieka dublerių ekipos trenerio asistento pareigas. Apie naująjį amplua, „žigulius“, degalų kainas ir kitas įdomybes S.Štombergas išsamiai papasakojo „Žalgirio radijo“ laidos vedėjui Karoliui Tiškevičiui rubrikoje „Užribis“.

Vienas visų laikų tituluočiausių Lietuvos krepšininkų pokalbio pradžioje pripažino – prie naujųjų pareigų pripranta po truputį, tačiau grįžti į profesionalaus žaidėjo kelią jau neplanuoja.

„Kitame amplua jaučiuosi kažkaip keistai, tačiau neabejoju – priprasiu. Tiesiog ateina laikas, kai baigiasi vienas gyvenimo etapas ir prasideda kitas. Gavau pasiūlymą ir neatsisakiau. Aišku, dar pasitaiko, kad kovos metu visos emocijos taip užverda, jog pašoki iš savo vietos, net norisi žengti ant parketo. Bet tai – krepšininko instinktas. Viskas normalu“, – įspūdžiais patirtais pirmose rungtynėse trenerio pareigose dalinosi S.Štombergas.

Treneris atskleidė, jog grįžus į „Žalgirį“ jį užplūdo prisiminimų banga: „Nemažai šiose salėse prakaito išlieta. Aišku, nuo to laiko, kai pats čia žaidžiau, viskas kardinaliai atnaujinta, tačiau kvapas tas pats. Žinoma, sąlygų lyginti negalima, dabar viskas geriau – šalia rūbinės, treniruoklių salė, video kambarys. Tiesiog dirbk ir džiaukis. Malonu grįžti.“

Tiesa, pasak S.Štombergo, galėjo nutikti ir taip, jog šiuo metu jis dar būtų vadinamas profesionaliu krepšininku.

„Po praėjusio sezono ruošiausi naujajam. Tačiau gavosi taip, jog ruošiausi, ruošiausi, bet tinkamo pasiūlymo taip ir nesulaukiau, o bet kur rungtyniauti tikrai nesinorėjo. Vienas juk penkis mėnesius nesitreniruosi. Dabar neabejoju, kad tai jau tikrai viskas. Pasirenki vieną kelią ir juo žengi – drąsiai ir tvirtai, nebekeliaujant į šoną.“

Tiesa, kaip ir pridera „Užribio“ rubrikai, S.Štombergui teko atsakyti ir į klausimus, kurie su krepšiniu neturi nieko bendro. Kaip parodė trenerio atsakymai, humoro jausmo S.Štombergas dar tikrai nėra praradęs.

„Kokį automobilį vairuoju? Seną žiguliuką, žiemą toks ypač gerai.“ Ne mažiau originaliai jis atsakė ir į klausimą, kaip gi Rusijoje pavykdavo pasiekti žvejybos plotus: „Pastumi mešką ir tada jau netrukdomas patenki prie upės.“

Laidos vedėjo paklaustas, ar Rusijoje savo kailiu neteko patirti vietinių „gėrimų tradicijų“, „Žalgirio“ dublerių treneris nuo atsakymo neišsisukinėjo.

„Teko pajusti ir net pačiam sudalyvauti. Tokios jau ten tos tradicijos. Kas yra bent kažkiek pabuvojęs Rusijoje, ar ten turi draugų, tikrai žino. Negalima sakyti, jog jų gerklės didesnės, greičiau – degtinė skanesnė“, – su šypsena kalbėjo S.Štombergas.

Nepaisant to, jog krepšinį derina su verslu, žalgirietis taip pat baisėjosi kuro kainomis: „Tiesiog gąsdina. Degalų kainos tokios, kad jau darosi baisu užvažiuoti į kolonėlę.“

Pilname rubrikos „Užribis“ pokalbyje su S.Štombergu taip pat išgirsite: kam legendinis krepšininkas teikia pirmenybę – knygoms ar kinui, kodėl žuvį apdirbti geriau moka vyrai, ir kur žaidėjai investuoja uždirbtus milijonus.

Komentarai