G.Budnikas: „Žalgirio“ sėkmę gali lemti varžovų spaudimas“ 0

Buvusio „Žalgirio“ komandos vidurio puolėjo, Kauno miesto savivaldybės tarybos nario Gedimino Budniko nuomone, šį vakarą žalgiriečiai yra pajėgūs įveikti garsųjį Pirėjo „Olympiakos“ klubą.

„Mūsų krepšininkai privalo laimėti šias rungtynes, jei galvoja apie sėkmingą žaidimą Eurolygos šešioliktuko H grupėje. Tas skaudus pralaimėjimas išvykoje „Power Electronics“ krepšininkams dar ne tragedija, bet reikia padaryti teisingas išvadas. Valensijoje „Žalgiris“ žaidė pirmąsias rungtynes su nauju ir beveik nepažįstamu treneriu I.Zourosu – nei žaidėjai žinojo jo propaguojamą krepšinio filosofiją, nei graikas žinojo kiekvieno mūsų komandos nario galimybes. Nebuvo suspenduoto D.Šalengos, kuris įtariamas draudžiamo stimuliatoriaus vartojimu. M.Kalnietis rungtyniavo kęsdamas rankos piršto skausmą. Prastai jautėsi T.Watsonas, po ilgos pertraukos žaidė M.Brownas, nepavyko debiutas Eurolygoje naujam „centrui“ B.Marjanovičiui… Šis „Žalgirio“ legionierius susilaukė nemažai kritikos už tai, kad šaltu veidu darė vieną klaidą po kitos. Tačiau, kai jis atsisėdo ant atsarginių suolo ir trenkė rankšluostį į grindis, aš supratau vieną dalyką – jis gyvas žaidėjas, ateityje galintis būti naudingas komandai, bet su juo treneriams reikia daug dirbti.

Nors kauniečiai pralaimėjo, kai kurios jų žaidimo atkarpos buvo gana sėkmingos. Ir tai teikia dar daugiau vilčių šio vakaro rungtynėms. Manau, kad per jas „Žalgiris“ demonstruos visai kitą krepšinį, negu Valensijoje. Įdomu tai, kad kauniečiai ir jų šiandienos varžovai pirmąsias rungtynes pralaimėjo po 14 taškų. Todėl nejučia kyla mintis, kad abiejų komandų jėgos – lygios. „Olympiakos“ sudėtyje nestinga krepšinio žvaigždžių, tačiau ir „Žalgirio“ ekipoje – net penki pasaulio čempionato prizininkai. Mūsiškių privalumas ir tas, kad jie turės ir šeštąjį žaidėją – išskirtinius savo fanus.

Tačiau kamuolys yra apvalus ir sėkmę lems tiktai puikus žaidimas. Manau, kad žalgiriečių „koziris“ šiose rungtynėse būtų aktyvi gynyba, varžovų spaudimas visoje aikštėje ir racionalus žaidėjų keitimas. Mūsų komandoje nemažai lygiaverčių, veržlių krepšininkų. Juos treneris turėtų nebijoti dažnai keisti. Tokia taktika gali palaikyti didelę žaidimo spartą ir išvarginti Pirėjo klubo aukštaūgius.“

Komentarai