Y.Halperinas: „Šį vakarą laukia aukščiausio lygio rungtynės“ (AUDIO) 0

Prieš Kauno „Žalgirio“ ir Pirėjo „Olympiacos“ dvikovą Kauno sporto halėje išskirtinį interviu „Žalgirio radijo“ laidai davė nenuilstantis graikų ekipos kovotojas Yotamas Halperinas. Kaip laidos vedėjui pripažino pats gynėjas: „Žalgiris“ – nepaprastai pavojingas varžovas.

– Yotamai, kiek kartų jau buvai Kauno sporto halėje?, – laidos vedėjas Karolis Tiškevičius pasiteiravo krepšininko.
– Dabar būtų sunku suskaičiuoti, bet čia esu lankęsis mažiausiai 4-6 kartus.

– Tokiu atveju Kauno halę turėtum labai gerai pažinoti.
– Taip ir yra. Tai labai graži arena, joje visada būna labai daug žmonių ir vyrauja puiki atmosfera, be to čia dar ir labai sunku žaisti.

– Ar galėtum palyginti halės atmosferą su kitomis Europos arenomis?
– Žinote, Lietuvoje žmonės labai mėgsta krepšinį. Visus kartus, kai rungtyniavau Kaune, arena būdavo sausakimša, o aistruoliai nuolat palaikė savo komandą. Visos rungtynės čia būna labai įtemptos, žmonės itin serga už „Žalgirį“. Tai nuostabi vieta žaisti krepšinį.

– Kokia buvo pagrindinė priežastis, dėl ko buvo praėjusią savaitę nusileista „Fenerbahce Ulker“?
– Tai buvo pirmosios „Top 16“ etapo rungtynės, ir, aš, manau, kad mes neatlaikėme spaudimo. Žaidėme namuose ir žinojome, kad mačas itin svarbus. Tiesiog nepavyko atlaikyti to milžiniško spaudimo prieš savo aistruolius. Kartais taip atsitinka. Antra vertus, tai buvo tik pirmos rungtynės šiame etape, tad laiko pasitaisyti dar turime.

– Galbūt tai reiškia, kad „Fenerbahce Ulker“ yra stipriausia H grupės komanda?
– Žinoma, tai yra viena pajėgiausių grupės komandų. Negaliu vienareikšmiškai teigti ar jie stipriausi, ar ne. „Fenerbahce Ulker“ yra labai talentinga ir patyrusi ekipa. Jie turi labai puikų trenerį ir ilgą atsarginių žaidėjų suolelį. Mes žinojome, kad tai bus labai sunki akistata. Tiesa, dar liko penkerios rungtynės ir mes dar pažiūrėsime, kuri gi komanda grupėje yra stipriausia.

– Ką labiausiai akcentuoja „Olympiacos“ treneriai prieš rungtynes su „Žalgiriu“?
– Abi komandos pralaimėjo pirmąsias rungtynes. Tiek mums, tiek „Žalgiriui“ šis mačas yra itin svarbus. Mes labai gerai žinome, kokio stiliaus krepšinį žaidžia Lietuvos krepšininkai, ir juo labiau „Žalgiris“. Tai talentingas ir jaunas klubas. Mūšis bus neabejotinai labai, labai atkaklus. Kaip jau sakiau, „Žalgirį“ aktyviai palaikys jų sirgaliai. Svarbu kontroliuoti rungtynes visas 40 minučių.

– Ką galite pasakyti apie šio sezono „Olympiacos“ sudėtį?
– Šį sezoną „Olympiacos“ yra beveik iš naujo sukomplektuota komanda. Tai nėra visai naujas kolektyvas, bet ekipoje pasikeitė ne tik trenerių štabas. Štai prisijungė kad ir tas pats Vassilis Spanoulis. „Olympiacos“ jau keletą metų surenka labai gerą komandą. Mes turime 14 žaidėjų, kurie visi gali nulemti susitikimo baigtį. Mes vis dar stengiamės geriau pažinti vienas kitą.

– Žmonės Lietuvoje taip pat domisi Vassilio Spanoulio istoriją. Vasarą jis paliko „Panathinaikos“ ir dabar rungtyniauja „Olympiacos“. Kaip žmonės Graikijoje reaguoja į šią situaciją ir ką kalba „Panathinaikos“ fanai?
– Žinote, esu įsitikinęs, kad „Panathinaikos“ aistruoliai nebėra V.Spanoulio gerbėjai, tačiau „Olympiacos“ aistruoliai jį labai mėgsta. Tai didelis pasikeitimas Graikijos krepšinyje. V.Spanoulis yra labai geras krepšininkas, o jis iš iš vienos stipriausios Graikijos komandos perėjo į kitą. Aš labai gerai pažįstu jį, ir vienintelis dalykas, kuriuo jis dabar rūpinasi – tai Pirėjo „Olympiacos“ sėkmė.

– Kokį įspūdį tau palieka Kauno „Žalgiris“ šiame sezone?
– Sezono pradžioje „Žalgiris“ demonstravo itin gerą krepšinį. Su „Maccabi“ kauniečiai kurį laiką net grūmėsi dėl pirmosios vietos grupėje. Vėliau jūs pralaimėjote kelis mačus, bet, kaip ir sakiau prieš tai, „Žalgiris“ yra labai labai talentinga ir pavojinga komanda. Jūs turite labai gerų metikų, kurie aikštelėje nepaprastai greitai juda. Šį vakarą laukia aukščiausio lygio rungtynės. Kovoti prieš tokią komandą kaip „Žalgiris“ visada yra labai pavojinga.

– Ką manai apie savo vaidmenį komandoje?
– Sezono pradžioje aš negaudavau daug laiko pasireikšti aikštelėje, bet po truputį man pavyksta komandoje atlikti vis svarbesnį vaidmenį. Po truputį rungtyniauju vis ilgiau. Man visai nesvarbu, ar rungtyniausiu vieną minutę, ar keturiasdešimt – aš visada pasirengęs padėti savo komandai, jei jai reikia mano pagalbos. Svarbiausias dalykas, kad „Olympiacos“ žaistų gerai, o aš galėčiau jai padėti.

– Yotamai, gal norėtum kažką perduoti Kauno „Žalgirio“ fanams?
– Žinote, aš manau, kad šiandien jie išvys labai gerą krepšinį, nes aikštelėje grumsis labai patyrę ir talentingi krepšininkai. Žinau, kad jūs norite laimėti, bet mums pergalė taip pat reikalinga. Tikiuosi, kad tai bus geras krepšinio vakaras ir žmonės tuo mėgausis.

Komentarai