O.Samhanas: „Noriu būti stipresnis už Sofoklį“ (AUDIO) 0

Šią savaitę „Žalgirio radijo“ rubrikos „Užribis“ pašnekovu tapo pirmuosius metus „Žalgiryje“ rungtyniaujantis amerikietis Omaras Samhanas. Iškalbingasis krepšininkas mielai atsakinėjo į laidos vedėjo Karolio Tiškevičiaus užduodamus klausimus ir atskleidė savo požiūrį įvairiomis temomis.

– Kaune rungtyniauji jau pusę sezono. Ką gali pasakyti apie „Žalgirio“ komandą, kauniečius ir patį miestą?, – pasiteiravo „Žalgirio radijas“.
– Blogai tik tai, kad pastaruoju metu pralaimėjome keletą rungtynių. Lietuvoje žmonės yra didžiuliai krepšinio gerbėjai, jie myli krepšinį. Mes turime labai gerą komandą ir sirgalius. Jie yra puikūs ir nori matyti mus laiminčius. Gaila, kad nelaimėjome pirmųjų dviejų „Top 16“ rungtynių. Buvau daugybėje Europos šalių ir galiu pasakyti, kad čia yra geriausia vieta rungtyniauti. Kitose šalyse žmonėms krepšinis nerūpi taip, kaip jis rūpi lietuviams.

– Rungtyniavai Jungtinėse Amerikos Valstijose. Ar gali palyginti NBA aistruolius ir Lietuvos krepšinio gerbėjus?
– Baigęs universitetą praėjusią vasarą rungtyniavau Dalaso „Maverics“ komandoje. Ten susirinkdavo nedaug sirgalių. Kiekvienose „Žalgirio“ Eurolygos rungtynėse Kaune būna tikra beprotybė. Mūsų fanai yra labai aktyvūs. NBA atkrintamosiose varžybose aistruoliai irgi būna triukšmingi, bet „Žalgirio“ žiūrovai tokie būna visada. Galiu pasakyti, kad mes turime geriausius sirgalius Europoje ir netgi pasaulyje, jie tikrai yra geresni nei NBA fanai.

– Atrodo, kad rungtyniauji geriau, nes sezono pradžioje. Kokios to priežastys?
– Taip, dabar jaučiuosi žymiai geriau. Aš, Martynas Pocius ir Mantas Kalnietis gerai suprantame vienas kitą aikštelėje. Aš priprantu prie savo komandos draugų ir vis labiau savimi pasitikiu. Sezono pradžioje man buvo labai sunku ir jaučiausi nejaukiai. Dabar viskas gerai ir jaučiu, kad galėčiau labai padėti savo komandai. Mes praradome Mirzą, bet komandoje esu aš, Bobanas ir, žinoma, Travisas. Mes galime kompensuoti Begičiaus netektį ir žaisti geriau nei tai darė jis.

– Kokios yra tavo silpnosios pusės aikštelėje?
– Aš norėčiau tapti fiziškai pajėgesnis. Žinoma, aš jau daugiau nebepaūgėsiu, todėl turiu dirbti ties jėga ir šuoliu į aukštį.

– Nesi pakankamai stiprus?
– Esu, bet visada gali būti stipresnis. Tikiuosi mes dar susitiksime su „Maccabi“, nes aš noriu būti stipresnis už Sofoklį ir jį pastumdyti.

– Kokį automobilį norėtum įsigyti?
– Aš negaliu pirkti jokio automobilio, nes aš juos visada sudaužau. Tai tikra istorija visiems „Žalgirio“ fanams. Sudaužiau jau tris klubo automobilius, nuo to laiko, kai čia esu. Vladimiras Romanovas sakė, kad nuo šiol mane vežios taksi, nes aš daugiau nevairuosiu. Nuo šiol turiu ieškoti, kas mane atveš į treniruotę, nes aš daužau automobilius.

– Girdėjau, kad paskutinę avariją padarei su komandos draugu?
– Taip, tai įvyko su Bobanu.

– Tu sudaužei jo automobilį?
– Ne, aš sudaužiau DC automobilį. Bobanas buvo viduje su manimi. Aš blogas vairuotojas, žinau. Labai to nemėgstu. Tuo metu snigo, aš ieškojau, kaip įjungti valytuvus, o kai pakėliau galvą, buvo BUM!

– Omarai, ar tau patinka žmonių dėmesys, pavyzdžiui, kai eini gatve ir jie tave stebi?
– Taip, žinoma. Tai man nėra problema. Žmonės prieina, prašo nuotraukos ar autografo ir aš mielai tai darau. Tai yra mano darbo dalis. Jei esi krepšininkas, turi rodyti dėmesį žmonėms. Yra žaidėjų, kuriems tai nepatinka, bet jie elgiasi neteisingai. Taip negalima.

– Galbūt norėtum kažką pasakyti Kauno „Žalgirio“ fanams?
– Žinoma. Aš myliu „Žalgirio“ gerbėjus. Kartais jie būna nusivylę mūsų komanda, bet sirgaliai yra pakvaišę – jie nori laimėti visas rungtynes. Mes taip pat norime laimėti visas rungtynes, bet kartais to nepavyksta padaryti. Paskutinėse rungtynes fanai mus nušvilpė ir tai nėra gerai. Mes turime laikytis išvien. Aš myliu mūsų fanus, jie nepriekaištingi. Tik noriu pasakyti – likite su Kauno „Žalgiriu“ ir palaikykite mus, nes mes laimėsime. Mes esame labai gera komanda ir, žinoma, norime laimėti LKL čempionatą, patekti į Eurolygos aštuntuką bei ketvertuką geriausių komandų. Tiesiog būkite su „Žalgiriu“.

– Paskutinis dalykas, Omarai. Įvardink savo, kaip žalgiriečio mėgstamiausią atlikėją ir kūrinį.
– Grupė „The Black Eyed Peas“ ir jų naujasis kūrinys… „The Time“.

Pilname pokalbyje su O.Samhanu sužinosite: ar jis sutiktų žaisti kitame Lietuvos klube Vilniuje, ar krepšininkas turi merginą ir ką galvoja apie merginas Lietuvoje, ką galvoja apie vakarėlius šioje šalyje, kaip jam sekasi mokintis lietuvių kalbos ir kas laimės 2011-ųjų Europos vyrų krepšinio čempionatą. Tai ir dar daugiau galite išgirsti „Žalgirio radijo“ interviu įraše:

Komentarai