VTB Vieningoji lyga: „Žalgiris“ Taline šventė nesunkią pergalę 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienį Estijoje žaidė VTB Vieningosios lygos rungtynes su pajėgiausia šios šalies ekipa Talino „Kalev“. Rimtesnio pasipriešinimo svečiai sulaukė tik pirmoje rungtynių pusėje. Vėliau skirtumas tik augo ir aidint finalinei sirenai „Žalgiris“ šventė užtikrintą pergalę rezultatu 91:66.

Dvikovos pradžioje nei vienai komandai nepavyko įgyti didesnio pranašumo – Travisui Watsonui sumetus abi baudas, o Tomui Delininkaičiui pridėjus tritaškį rezultatas buvo lygus 5:5. Kovingai rungtyniavę estai pirmajame kėlinuke ir toliau aktyviai kibo varžovams į atlapus – šiems pataikius abi mestas baudas ekipas skyrė vos taškas (9:10). Tiesa, po truputį vis labiau ėmė ryškėti „Žalgirio“ pranašumas po krepšiais. Estams nesugaudžius Pauliaus Jankūno šis pasižymėjo iš arti, priversdamas šeimininkus prašyti minutės pertraukėlės (14:9). Po jos situacija iš esmės nepakito – į Manto Kalniečio ir P.Jankūno tikslius metimus „Kalev“ atsakydavo tuo pačiu bei po pirmųjų dešimties minučių „Žalgiris“ pirmavo 20:16.

Baltos vėliavos kelti „Kalev“ žaidėjai nesiruošė ir po dviejų minučių pertraukėlės – prasiveržus Armandui Škelei rezultatas švieslentėje buvo lygus (20:20). Tačiau su tuo nenorėję taikytis žalgiriečiai spurtavo: DeJuanas Collinsas pataikė iš vidutinio nuotolio, Tadas Klimavičius neklydo iš po krepšio, tuo tarpu T.Watsonas sėkmingai sužaidė vienas prieš vieną (26:20). Nepaisant to, šeimininkai sugebėjo atsitiesti ir po antrojo tritaškio netgi persvėrė rezultatą. Vis tik jų džiaugsmas truko neilgai, su pražanga pasižymėjus T.Watsonui, o Marcusui Brownui pridėjus tritaškį „Žalgiris“ buvo priekyje 33:29. Skirtumas dar labiau išaugo rankos taiklumą metant baudas pademonstravus T.Delininkaičiui (37:29). Tiesa, estams pavyko kiek priartėti, tačiau į šių metimus sėkminga ataka atsakė Trentas Plaistedas, padėjęs tašką antrajam ketvirčiui (39:34).

Po didžiosios pertraukos jau dominavo žalgiriečiai: Martynas Pocius pataikė su varžovo pražanga, T.Klimavičius pridėjo keturis taškus iš arti, o T.Watsonas – du. Tai lėmė, jog pranašumas šoktelėjo iki šešių taškų – 46:40. Didžiąją taškų dalį svečiai ir toliau rinko iš po krepšio – savo proga pasinaudojus T.Plaistedui skirtumas išaugo iki 52:43. Netrukus baudas sumetė P.Jankūnas, o pranašumas išaugo iki dviženklio – 54:44. Tiesa, tritaškių dėka „Kalev“ krepšininkai neleido „Žalgiriui“ labiau nutolti, tačiau pernelyg priartėti estai taip pat nesugebėjo. Po P.Jankūno ir M.Browno taškų ekipas vėl skyrė dešimt taškų – 59:49. Tiesa, ketvirčio pabaiga priklausė šeimininkams, kurie su lyg sirena pataikė iš toli – 59:52.

Paskutinė rungtynių atkarpa prasidėjo „Kalev“ klaidų lietumi – estų krepšininkai strigo žalgiriečių gynybos gniaužtuose, o svečiai iš Kauno ramiai didino pranašumą: T.Watsonas pataikė iš arti, keturis taškus į savo sąskaitą įsirašė T.Plaistedas, po tritaškį smeigė D.Collinsas ir M.Brownas, o dvi greitas atakas metimais iš arti užbaigė T.Klimavičius. Po šio spurto švieslentėje degė skaičiai 79:61, likusį laiką pavertę formalumu. Tiesa, tai dar nebuvo spurto pabaiga – šeimininkai ir toliau nesugebėjo suregzti sėkmingos atakos, o baudas sumetė bei dar vieną tritaškį realizavo M.Brownas (84:61). Iki 25 taškų skirtumas išaugo nuo baudų metimų linijos šaltakraujiškai abu kartus metus T.Klimavičiui (86:61). Niekas nepakito ir per likusias minutes – užtikrintai žaidę žalgiriečiai neleido suabejoti savo pranašumu ir šventė pergalę rezultatu 91:66.

„Žalgiris”: T.Watsonas 17 (8 atk .kam., 2 blk.), M.Brownas 16, P.Jankūnas 12 (7 atk. kam.), T.Klimavičius 12 (6 atk. kam.), T.Plaistedas 10 (11 atk. kam.), D.Collinsas 9 (4 rez. perd.), T.Delininkaitis 5, M.Pocius 5, M.Kalnietis 3, O.Samhanas 2.

„Kalev”: R.Keerles 16, R.Tammas 15 (5 atk. kam.), G.Dorbekas 12, K.Kitsingas 11 (5 atk. kam.), A.Škele 9 (4 rez. perd.).

Komentarai