Žalgiriečiai stabdys buvusius komandos draugus 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Visus žaidėjus į rikiuotę susigrąžinęs Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą pradėjo ruoštis Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės finalo ketverto varžyboms. Turnyro favoritai prieš būsimas kovas kartoja seną tiesą – pirmiausia reikia galvoti apie pirmą varžovą, o tik po to apie finalą.

Šeštadienį LKF taurės pusfinalyje žalgiriečiai susikaus su Prienų „Rūdupio“ ekipa, kuri šį sezoną LKL pirmenybėse užima trečiąją vietą. Su šia komanda „Žalgiris“ dukart jau žaidė ir abu sykius laimėjo (80:74 ir 97:83).

„Rūdupis“ – labai ambicinga komanda. Daug jaunų žaidėjų, kurie norės įrodyti savo vertę ir manau, kad jie priešinsis labai stipriai, – prieš ketvirtadienio treniruotę kalbėjo žalgiriečių kapitonas Paulius Jankūnas. – Apie atsipalaidavimą nėra jokios kalbos, nes puikiai žinome, kiek „Rūdupis“ pridarė bėdų pirmose rungtynėse Prienuose.“

Tada dar Aco Petrovičiaus vadovaujama komanda iškovojo pergalę tik šešiais taškais.

Sausio viduryje komandos dar sykį žaidė Kaune – tai buvo paskutinė dvikova, kai „Žalgiriui“ vadovavo Rimantas Grigas. Dabartinis ekipos treneris Ilias Zouros tą mačą stebėjo iš šalies ir kol kas sako dar nenagrinėjęs varžovų.

„Mums svarbiausia – mūsų komanda, patiems būti geresniems“, – nedaugžodžiavo strategas.

„Žalgirio“ ir „Rūdupio“ poros nugalėtojas finale kausis su Vilniaus „Lietuvos ryto“ – Klaipėdos „Neptūno“ poros laimėtoju. Nors didžioji dalis krepšinio sirgalių finale jau mato Kauno ir Vilniaus ekipas, žalgiriečiai apie tai stengiasi negalvoti.

„Visą savo gyvenimą sakau, kad reikia eiti žingsnis po žingsnio, – kalbėjo I.Zouros. – Žaidi prieš vieną komandą ir turi ją nugalėti, kad patektumei į finalą. Turime būti susikoncentravę pusfinaliui ir žaisti iš visų jėgų tas rungtynes. Jeigu viskas bus gerai pusfinalyje, po jo ir galėsime kalbėti apie finalą.“

Pastarąją savaitę I.Zouros daugiausia nerimo kėlė apsirgę krepšininkai. Tačiau vakar VTB Vieningosios lygos rungtynėse jau žaidė Mantas Kalnietis, Paulius Jankūnas ir Mindaugas Kuzminskas, o šiandien visa jėga treniruotėse dirbo ir Bobanas Marjanovičius.

Į aikštę grįžtantis serbas turi konkuruoti su „Žalgirio“ naujoku Trentu Plaistedu, kuris po dvejų rungtynių palieka labai gerą įspūdį ir komandos draugams, ir treneriui.

„Su Trentu galime žaisti įvairesnį žaidimą. Bobanas yra didelis žmogus ir lėčiau juda, taigi tada galime žaisti vienokį krepšinį. Trentas yra mobilesnis, bėga, deda, todėl su juo galime žaisti daug greitesnį žaidimą“, – aiškino P.Jankūnas.

„Jis geras krepšininkas, su geru charakteriu, komanda su juo gerai sutaria. Nors dar reikia laiko, Trentas prisitaiko prie komandos“, – apie naujausią ekipos narį kalbėjo I.Zouros.

Abiejuose ankstesniuose mačuose su „Žalgiriu“ Prienų ekipoje vienas pastebimiausių buvo jaunasis Adas Juškevičius. Jis į buvusios ekipos krepšį vidutiniškai įmesdavo 17,5 taško. Be jo, „Rūdupiui“ dar paskolinti Vytenis Lipkevičius ir Povilas Butkevičius.

Anot P.Jankūno, natūralu, kad jaunieji žalgiriečiai yra ryškiausi krepšininkai Prienų komandoje.

„Dėl to jie ir yra žalgiriečiai, nes geri žaidėjai, paskolinti kitoms komandoms, kuriose turi būti lyderiai. Jeigu nebus lyderiai, tada nebus žalgiriečiai. Jie stengiasi su dviguba jėga, nes kitais metais nori būti ne „Rūdupyje“, o „Žalgiryje“, – kalbėjo P.Jankūnas.

„Žalgirio“ ir „Rūdupio“ mačas – šeštadienį 20 val. tiesiogiai per SPORT1 televiziją.

Komentarai