„Žalgiris“ palaužė „Rūdupį“ ir pateko į LKF taurės finalą (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šeštadienį po įdomios ir permainingos kovos įveikė Prienų „Rūdupio“ ekipą bei užsitikrino vietą Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės finale – 75:73. Dėl LKF taurės finale „Žalgiris“ susikaus su Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda, kuri kitame pusfinalyje nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“.

Dvikovos akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Rungtynės, kurių pradžia vėlavo maždaug dešimt minučių, taikliu tolimu metimu pradėjo Marcusas Brownas (3:0). Kitą ataką dviem taškais su pražanga baigė Trentas Plaistedas, o „Žalgiris“ pirmavo 6:3. Tiesa, kelių greitų išpuolių dėka „Rūdupis“ sugebėjo pasivyti savo varžovus, vis tik ant parketo pasirodę Travisas Watsonas ir Aleksandras Čapinas pasistengė, kad tokia situacija išliktų neilgam. Iš toli taiklai šovus Artūrui Milakniui „Žalgiris“ pirmavo 17:12. Prienų ekipa ir šį kartą atsakė sėkminga ataka, tačiau tada dar kartą žodį tarė žaliai-baltų snaiperiai A.Milaknis ir Tomas Delininkaitis. Po jų tritaškių kėlinukas baigėsi rezultatu 23:16.

Antrasis ketvirtis taip pat startavo tolimais metimais, kuriais apsikeitė Vytenis Lipkevičius ir Paulius Jankūnas (26:19). Šiam pasinaudojus puikiu Manto Kalniečio perdavimo skirtumas dar išaugo – 28:19. Nors „Rūdupis“ puolime nesnaudė (25:30), gynyboje ir toliau nesugaudė P.Jankūno – šis į savo sąskaitą įsirašė dar keturis taškus, padidindamas pranašumą (32:25). Tiesa, po minutės pertraukėlės vaizdas aikštelėje stipriai pasikeitė – Prienų ekipos krepšininkai įsijautė mesdami tritaškius, o kauniečiai paskui varžovus ne visada spėjo. Po Justo Sinicos šūvio iš toli „Rūdupis“ išlygino rezultatą – 34:34. Ketvirčio paskutinėmis minutėmis ant parketo vyravo chaotiškas žaidimas, o po pirmosios dvikovos pusės pirmavo „Rūdupis“ – 39:34.

Trečiąjį kėlinuką „Žalgiris“ pradėjo spurtu: P.Jankūnas pataikė iš arti, M.Pocius sumetė abi baudas, skirtas už nesportinę varžovo pražangą, T.Plaistedas pasižymėjo iš po krepšio, o M.Pocius reidą baigė dviem taškais ir varžovo pražanga. Toks galingas kėlinuko startas leido žalgiriečiams vėl atgauti ne tik iniciatyvą, bet ir pranašumą – 45:43. Nors vienu metu Prienų ekipai ir pavyko atstatyti pusiausvyrą (47:47), kauniečiai ir toliau nenurimo – M.Brownas smeigė du tritaškius iš eilės, T.Klimavičius sėkmingai baigė dvi atakas, komanda spurtavo 10:0 bei nutolo – 57:47. Panašus rezulatas išliko ir prieš paskutines dešimt minučių – 48:57.

Kauniečiai dominavo paskutinės rungtynių atkarpos pradžioje ir po taiklaus A.Čapino metimo iš vidutinio nuotolio turėjo devynių taškų persvarą – 60:51. Vis tik varžovai rankų nuleisti net neketino – po puikaus Ado Juškevičiaus perdavimo iš po krepšio niekieno netrukdomas pasižymėjo E.Želionis, sušvelninęs atsilikimą iki 55:60. Po minutės pertraukėlės „Rūdupis“ pridėjo tritaškį, atgaivindamas intrigą – 58:60. Tiesa, tai labai nepatiko M.Kalniečiui – įžaidėjas atsakė tuo pačiu iš krašto, vėl kiek padidindamas pranašumą (63:58). Iki pagrindinio laiko pabaigos likus dviems minutėms labai svarbų tritaškį realizavo laisvas paliktas P.Jankūnas – 66:60. Nepaisant to, varžovai atsakė Pauliaus Parachomiko dėjimu (62:66).

Po minutės pertraukėlės M.Brownas nepataikė iš toli, laimei, metimą pataisė T.Plaistedas (68:62). Tiesa, iš toli kitame aikštelės gale neklydo J.Sinica, o vieną iš dviejų baudų pataikė A.Juškevičius – 66:68. Prieniškiai nusprendė pasirinkti pražangų taktiką, vis tik baudas pataikė A.Čapinas (70:66). Nepaisant to, per kelias sekundes visą aikštelę įveikęs A.Juškevičius pelnė sudėtingus du taškus – 68:70. Sekantis prie baudų metimų linijos stojosi M.Kalnietis. Tikslą pasiekė viena bauda – 71:68. Žalgiriečiai taip pat atsakė pražanga, o savo progomis pasinaudojo A.Juškevičius – 70:71. Kitu taikiniu varžovai pasirinko M.Browną, bet jam rankos nedrebėjo – 73:70. Kauniečiai ir vėl pažeidė taisykles prieš A.Juškevičių, tačiau šį kartą tikslą pasiekė viena bauda. Tuo tarpu kamuolį atkovojo T.Plaistedas, kuriam iš karto Prieniškiai trenkė per rankas. „Žalgirio“ naujokas nuo baudų metimų linijos metė užtikrintai – 75:71. Likusios keturios sekundės tebuvo formalumas, kuris baigėsi A.Juškevičiaus taškais. Galutinis rezultatas – 75:73.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 20 (7 atk. kam.), M.Brownas 11 (3 rez. perd.), T.Plaistedas 10 (8 atk. kam., 2 per. kam.), A.Milaknis 9, T.Klimavičius 6 (5 atk. kam.), A.Čapinas 5, M.Pocius 5, M.Kalnietis 4 (4 rez. perd.), T.Delininkaitis 3 (3 rez. perd.), T.Watsonas 2 (6 atk. kam.).

„Rūdupis”: A.Juškevičius 18 (7 atk. kam., 3 rez. perd., 4 per. kam.), E.Dainys 14 (6 rez. perd., 5 per. kam., 8 kld.), J.Sinica 12, E.Želionis 12 (6 atk. kam.).

Komentarai