Kauno „Žalgiris“ įveikė „Lietuvos rytą“ ir iškovojo LKF taurę! (FOTO, VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienį Alytaus sporto rūmuose Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės finale po permainingos kovos įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ – 81:69. Ši pergalė „Žalgirio“ žaidėjams virš galvų leido iškelti didžiąją LKF taurę. Taurę, kuri priklauso nugalėtojams!

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Atskira apdovanojimų galerija – kitoje Žalgiris.lt foto galerijoje.

Sausakimšoje arenoje dvikova prasidėjo bekompromise kova – po Manto Kalniečio reido su varžovo pražanga ir Marcuso Browno slalomo į varžovų baudos aikštelę žalgiriečiai pirmavo minimaliu skirtumu 5:4. Netrukus tolimą dvitaškį pridėjo laisvas paliktas Tadas Klimavičius, padidinęs skirtumą iki 7:4. Vilniečiai į tai atsakė sėkminga ataka, tačiau puolime nenurimo T.Klimavičius, gražiai įkrovęs kamuolį į krepšį (9:6). Matydami tokį vaizdą sostinės ekipos treneriai sušaukė minutės pasitarimą. Po jo įsižaidė kauniečių puolėjai Paulius Jankūnas ir Trentas Plaistedas (13:10). Tolimą dvitaškį realizavus Tomui Delininkaičiui švieslentėje degė skaičiai 15:12. Tiesa, „Lietuvos ryto” krepšininkai nesiruošė nusileisti savo oponentams ir po D.J.Strawberry baudų metimų išsiveržė į priekį 16:15. Ketvirčio pabaigoje abi ekipos dažnai stojo mesti baudų, o po pirmųjų dešimties minučių rezultatu 18:17 pirmavo sostinės komanda.

Atkakli kova tęsėsi ir pasibaidus dviejų minučių pertraukėlei, skiriančiai pirmąjį ir antrąjį kėlinukus. Dar kartą savo progą išnaudojus T.Klimavičiui žalgiriečiai buvo priekyje 19:18, o kamuolį perėmus bei žaibišką ataką taikliu metimu baigus DeJuanui Collinsui rezultatas buvo lygus 21:21. Panašiu stiliumi dar vieną „Žalgirio“ ataką baigus šį kartą jau Aleksandrui Čapinui, situacija išliko nepakitusi – 24:25. Tiesa, „Lietuvos rytas“ atsakė nedideliu spurtu bei kiek nutolo (31:25). Nepaisant to, žalgiriečiai sugebėjo atsitiesti – iš po krepšio pasižymėjo Travisas Watsonas ir T.Plaistedas, o iš vidutinio nuotolio neklydo kapitonas P.Jankūnas (30:33). Netrukus greitą komandos išpuolį sudėtingu metimu užbaigė Mantas Kalnietis, privertęs varžovus prašyti minutės pertraukėlės (32:33). Panašiu rezultatu pirmoji rungtynių dalis ir baigėsi – 32:34.

Po didžiosios pertraukos aikštelėje intrigos netrūko, komandos apsikeitė taikliais metimais ir po M.Browno prasiveržimo su pražanga „Žalgiris“ jau pirmavo 39:38. „Lietuvos rytas“ atsakė šūviu iš toli, tačiau T.Watsonui dviejų atakų metu pataikius tris baudas iš keturių rezultatas švieslentėje vėl buvo identiškas 43:43. Įpusėjus ketvirčiui pražangą išprovokavo ir abi baudas pataikė P.Jankūnas, leisdamas vėl pirmauti kauniečiams – 45:43. Netrukus sudėtingą reidą dviem taškais pavertė Martynas Pocius, kiek įtvirtindamas persvarą (47:43). Ir tai dar nebuvo sėkmingos atkarpos pabaiga – M.Pociaus perdavimu pasinaudojo ir tritaškį pataikė P.Jankūnas, priversdamas varžovus sušaukti minutės pasitarimą (50:43). Po pertraukėlės viskas apsivertė aukštyn kojomis – „Žalgirio“ žaidėjų metimai skriejo pro šalį, tuo tarpu vilniečiai pataikė praktiškai viską. Jau po minutės pertraukėlės prašė „Žalgiris“, nes pranašumas ištirpo iki minimumo 50:49. Paskutinę kėlinuko minutę dar spėjo pasižymėti T.Klimavičius bei vieną baudą realizavęs D.Collinsas, o prieš lemiamas dešimt minučių 55:53 pirmavo žalgiriečiai.

M.Pociaus ir M.Browno pastangų dėka ketvirtojo ketvirčio pradžioje „Žalgirio“ pranašumas šoktelėjo iki 60:56. Netrukus kamuolį perėmė ir vieną iš dviejų baudų už nesportinę varžovo pražangą pataikė T.Plaistedas (61:56). Tačiau tai dar nebuvo pabaiga – dar vieną tritaškį smeigė P.Jankūnas, o po krepšiu sėkmingai sužaidė T.Plaistedas (66:58). Nors varžovai iš karto atsakė dviem rezultatyviom atakom, tą patį padarė ir keturis taškus pelnęs T.Watsonas – 70:62. Vilniečiai ir vėl nesnaudė, iš toli neklydo Kenanas Bajramovičius, tačiau baudas sumetė T.Delininkaitis (72:65). Paskutinę kėlinuko minutę varžovų tritaškiai skriejo pro šalį, o žalgiriečiai puolime žaidė lyg preciziškai veikiantis laikrodžio mechanizmas. Taiklios baudos ir atkovoti kamuoliai leido „Žalgiriui“ džiaugtis pelnyta pergale ir LKF trofėjumi – 81:69.

„Žalgiris“: T.Watsonas 13 (6 atk. kam.), T.Klimavičius 12 (4 atk. kam.), P.Jankūnas 12 (4 rez. perd.), M.Kalnietis 9 (4 atk. kam.), T.Delininkaitis 8, M.Brownas 8, T.Plaistedas 7 (4 atk. kam.), M.Pocius 5, D.Collinsas 5 (4 atk. kam., 3 rez. perd.), A.Čapinas 2.

„Lietuvos rytas“: K.Bajramovičius 21 (9 atk. kam., 3 rez. perd.), M.Bjelica 11 (7 atk. kam.), D.Strawberry 11.


Komentarai