M.Pocius: „Kritinėmis akimirkomis išgelbėjo gynyba“ 0

Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgirio“ ekipos gynėjas Martynas Pocius įsitikinęs, kad pasiekti revanšą Stambulo „Fenerbahce Ulker“ krepšininkams už nesėkmę Eurolygos „Top 16“ etapo trečiajame ture leido vienybė bei puikus žaidimas ginantis.

Vienas ekipos lyderių pelnė 13 taškų, atkovojo 4 kamuolius, surinko 9 naudingumo balus ir buvo itin svarbus ketvirtajame mačo kėlinyje.

Po susitikimo M.Pocius gyrė į Kauno sporto halę susirinkusius gerbėjus bei pažymėjo tikįs, kad „Žalgiris“ gali prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.

– Martynai, kaip jaučiatės iškovoję pirmąją pergalę „Top 16“ etape? – žurnalistai paklausė M.Pociaus.
– Nuotaikos dabar tikrai geros. Šios pergalės mums labai reikėjo, laimėję LKF taurę susigrąžinome pasitikėjimą savo jėgomis. Tikime, kad galime ir toliau sėkmingai rungtyniauti. Kas žino, galbūt prasibrausime į kitą etapą.

– Kokie faktoriai lėmė pergalę?
– Nusiteikimas, žiūrovų palaikymas, kadangi halė buvo tikrai labai garsi. Rungtyniavome vieningai ir pataikėme kelis sėkmingus metimus. Šios pergalės laukėme labai ilgai ir manau, jog jos nusipelnėme. Labai malonu, kad pavyko ją iškovoti. Sėkmė šypsosi stipresniems, šįsyk ir šeimininkams.

– Pirmus tris kėlinius itin gerai rungtyniavote gindamiesi. Kas atsitiko paskutiniame kėlinyje?
– Galbūt nuovargis savo padarė, be to ir varžovai prisitaikė prie mūsų gynybos. Sunku įvardyti tikrąją priežastį, bet pirmus tris ketvirčius demonstravome gerą gynybą. Mano nuomone, mūsų gynyba buvo ypač gera kritinėmis akimirkomis, kai atsilikome penkiais taškais. Reikėjo sustabdyti jų atakas, aikštėje puikiai susikalbėjome bei branginome kamuolį.

Komentarai