P.Jankūnas ir M.Kalnietis skaitė paskaitas apie alkoholizmo žalą Suvalkijos gimnazistams 0

Trečiadienį pergalę Eurolygos varžybose iškovoję pora žalgiriečių kitos dienos rytą rado laiko apsilankyti dvejose Lietuvos mokyklose. Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas ir gynėjas Mantas Kalnietis Kalvarijos ir Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijų moksleiviams skaitė paskaitas apie alkoholizmo žalą bei atsakė į visus gimnazistų užduodamus klausimus.

Seimo nario Manto Varaškos organizuotų susitikimų tikslas buvo ne tik Suvalkijos krašto moksleivius supažindinti su žalgiriečiais, bet ir priversti juos susimąstyti apie alkoholio daromą žalą bei visada rinktis sveiką ir teisingą gyvenimo būdą.

Iš pradžių P.Jankūnas ir M.Kalnietis apsilankė per 80 kilometrų nuo Kauno esančioje Kalvarijos gimnazijoje.

„Meluočiau, jei sakyčiau, kad niekada nesu ragavęs alkoholio, bet viskam yra laikas ir saikas, – moksleiviams sakė M.Kalnietis. – Vasarą, kai pasibaigia sezonas, išgeriame po alaus bokalą, bet tarp varžybų ir treniruočių alkoholis mums yra tabu“.

Kalbėdamas tiek Kalvarijos, tiek Kazlų Rūdos gimnazijose P.Jankūnas teigė, kad pagrindinės priemonės apsaugoti paauglius nuo alkoholio vartojimo yra tėvų ir mokytojų teisingas auklėjimas.

„Taip pat svarbu, jog alkoholis būtų griežtai neparduodamas nepilnamečiams. Man labai padėjo ir tai, kad nuo pat mažens sportavau. Jei būčiau tuo metu su draugais gėręs už kampo, tai dabar tikrai nežaisčiau „Žalgiryje“. Būtų gerai, kad visi paaugliai suprastų – jie patys stato savo gyvenimą ir viskas priklauso tik nuo jų“, – nuoširdžiai kalbėjo P.Jankūnas.

Gimnazijose „Žalgirio“ krepšininkai bendravo ne tik rimtomis temomis. Į klausimą, kaip jaučiasi, kai pataiko tritaškį, M.Kalnietis atsakė: „Taip pat kaip gavęs dešimtuką“.

Žalgiriečiai kantriai diskutavo ir apie visus dominančios Lietuvos rinktinės perspektyvas artėjančiame Europos čempionate, noriai dalino parašus bei įsiamžino fotografijose su moksleiviais.

Gali būti, kad šį sezoną į Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnaziją kauniečiams dar teks sugrįžti. Klubo organizuojamos akcijos „Žalgiris – tavo mokykloje“ nugalėtojai sezono pabaigoje sulauks visos „Žalgirio“ komandos savo mokymo įstaigoje. Kol kas antroje vietoje žengiantys Kazlų Rūdos gimnazistai žada išsiveržti į pirmąją poziciją, kai į šį sekmadienį Kauno sporto halėje vyksiančias rungtynes tarp „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ deleguos daugiau nei 100 moksleivių.

Komentarai