LKL: „Žalgiris“ rezultatyviose rungtynėse nesunkiai įveikė „Neptūną“ 0

Lietuvos krepšinio lygoje Kauno klubas ir toliau žengia be pralaimėjimų. Sekmadienį savo žiūrovų akivaizdoje Kauno sporto halėje žalgiriečiai rezultatyviose ir gražiose rungtynėse be didesnio vargo įveikė uostamiesčio „Neptūno“ komandą – 107:85. Tai buvo jau 16-oji žaliai-baltų pergalė iš tiek pat galimų. Šis laimėjimas Kauno ekipai leido dar tvirčiau įsitvirtinti turnyro lentelės viršuje.

Pirmuosius taškus „Žalgiriui“ pelnęs Bobanas Marjanovičius mačo pradžioje terorizavo „Neptūną“. Antroje atakoje jis įdėjo iš viršaus, po to pakartojo netaiklų Manto Kalniečio metimą ir kauniečiai pirmavo 6:3. Po klaipėdiečių klaidos puolime Tadas Klimavičius greitą ataką pabaige dviem taškais, po kelių atakų jis pataikė ir tritaškį, taip pirmą kartą padidindamas persvarą iki dviženklės (13:3) ir priversdamas „Neptūno“ trenerį Robertą Kuncaitį imti mi utės pertraukėlę. Po pasitarimo svečių puolimas atgijo, tačiau gynyboje toliau nesisekė stabdyti „Žalgirio“ snaiperių – po kartą iš tolį įmetė Paulius Jankūnas ir Tomas Delininkaitis, taip po pirmojo kėlinio leidę „Žalgirui“ pirmauti 25:15.

Antrą ketvirtį dvitaškiu pradėjo Mantas Ruikis, bet tada savo nesulaikomą pasirodymą pratęsė Bobanas Marjanovičius. Jo vedami žalgiriečiai spurtavo 15:3 ir po aukštaūgio dėjimo su pražanga pirmavo dvigubai – 40:20. Įpusėjus ketvirčiui Artūras Milaknis ir Tomas Delininkaitis pataikė po tritaškį, taip padidindami pranašumą iki rekordinio (54:28). Tačiau prieš ilgąją pertrauką „Neptūno“ puolėjas Valdas Vasylius surinko 10 taškų ir kauniečiai įpusėjus mačui pirmavo 58:38.

Trečią kėlinį geriau pradėjo svečiai. Jie sumažino atsilikimą iki 44:60 ir privertė minutės pertraukėlės prašyti Iliaso Zouro. Visgi po pertraukėlės skirtumas toliau tirpo ir po V.Vasyliaus metimo komandas skyrė 13 taškų – 62:49. T.Klimavičiaus ir Manto Kalniečio tritaškiai padėjo „Žalgiriui“ kiek atitolti, bet dvi iš eilės tolimas „bombas“ pridėjo M.Ruikis, taip vėl sumažindamas atsilikimą iki 13 taškų (68:55). 5 taškus iš eilės pelnęs Paulius Jankūnas padėjo kauniečiams susigrąžinti solidesnę persvarą (79:58), bet prieš pasibaigiant ketvirčiui klaipėdiečiai vėl spurtavo ir po 30 minučių kovos „Žalgirio“ pranašumą sumažino iki 80:66.

Tritaškį ketvirto kėlinio pradžioje įmetęs M.Ruikis sumažino skirtumą iki vienuolikos taškų (80:69), bet tada vėl prabilo B.Marjanovičius. Jis pataikė dvitaškį, o įpusėjant kėliniui du kartus įdėjo iš viršaus ir kauniečiai pirmavo 88:72. Iki dvikovos pabaigos likus žaisti pustrečios minutės ovacijas sporto halėje sukėlė Marcusas Brownas. Po jo tolimo metimo kauniečiai peržengė 100 taškų ribą (102:81). Rungtynių pabaigoje dar kartą aistruolius pradžiugino M.Brownas – po jo tritaškio kamulį įspūdingai ore į krepšį įkrovė M.Kalnietis. Aidint finalinei sirenai skaičiai švieslentėje neleido suabejoti, kuri gi komanda buvo stipresnė – 107:85.

„Žalgiris“: T.Klimavičius 23 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), B.Marjanovičius 21 (6 atk. kam.), A.Milaknis 13 (5 rez. perd.), P.Jankūnas 12, M.Kalnietis 12 (6 rez. perd.), M.Brownas 10 (4 atk. kam.), T.Delininkaitis 9, T.Plaistedas 4 (5 atk. kam.), O.Samhanas 3.

„Neptūnas”: M.Ruikis 24, V.Vasylius 19 (5 atk. kam.).

Komentarai