K.Kemzūra: „Labiausiai pasiilgstu šeimos ir juodos duonos“ (AUDIO) 0

Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra praėjusią savaitę davė išskirtinį interviu „Žalgirio radijo“ rubrikoje „Užribis“. Atsakydamas į laidos vedėjo Karolio Tiškevičiaus klausimus K.Kemzūra atskleidė, jog gyvendamas ir dirbdamas Rusijoje labiausiai pasiilgsta šeimos ir juodos duonos.

„Čia buitinės sąlygos – išties labai geros. Klubas parūpino gyvenamąją vietą, automobilį. Tikrai neturiu kuo skųstis. Laisvo laiko daug nebūna – laisvesnę dieną su asistentu aplankome kiną, o per ilgesnes atostogas stengiamės būtinai grįžti į Lietuvą. Anksčiau mėgdavau grybauti, bet dabar dėl darbo grafiko tenka šio malonumo atsisakyti. Medžiotojas ar žvejys aš tikrai nekoks. Ko labiausiai pasiilgstu čia? Žinoma, šeimos ir juodos duonos“, – taip į „Žalgirio radijo“ klausimą atsakė K.Kemzūra.

Treneris girdėjo gandus, jog jo mieste galima atrasti ne tik kai kurių lietuviškų maisto produktų, tačiau ir lietuviško alaus. Tiesa, K.Kemzūros nusivylimui, tuo įsitikinti kol kas taip ir nepavyko.

„Lietuviško kumpio, dešros, sūrio randu, nusiperku ir vartoju. Kažkas sakė, kad net alaus iš gimtinės mieste yra, bet kol kas neradau. Turbūt, kad kiekvienas vyras kartais mėgsta pakelti bokalą. Gydytojai sakė šiek tiek pasisaugoti, bet po gerų, laimėtų rungtynių tikrai norisi.“

Vienas iš Lietuvos krepšinio didvyrių, pasirodo, yra ir aistringas gerų knygų mėgėjas: „Labai mėgstu skaityti geras knygas – tiek laisvalaikio literatūrą, tiek ir specifinę, susijusią su darbu. Laisvalaikio metu tai geras būdas atsipalaiduoti. Žavi detektyvai, istorinės knygos. Štai Robertas Petrauskas padovanojo savo knygą apie antrąjį pasaulinį karą.“

Pilname pokalbyje su K.Kemzūra taip pat išgirsite: ką treneris galvoja apie artėjantį Europos čempionatą, ar yra vilčių rinktinėje išvysti Žydrūną Ilgauską, kodėl K.Kemzūrai patinka tokie filmai kaip „Gladiatorius“, ir kodėl jis visada buvo italų muzikos gerbėjas.

Komentarai