„Žalgiris“ sezoną Eurolygoje nori pabaigti pergalingai (VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgiriui“ paskutinėse šio sezono Eurolygos rungtynėse nepristigs nei motyvacijos, nei noro kovoti. Taip prieš artėjančią dvikovą su Pirėjo „Olympiacos“ ekipa tikina komandos vyriausiasis treneris Ilias Zouros ir snaiperis Tomas Delininkaitis.

Prieš paskutines „Top 16“ rungtynes kauniečiai nebeturi vilčių pakilti iš H grupės dugno, o „Olympiacos“ nebenukris iš pirmosios vietos.

„Mums kiekviena dvikova labai daug reiškia, – bet kokias kalbas apie galimą atsipalaidavimą paneigė T.Delininkaitis. – Norime gerinti savo žaidimą, mažinti klaidų skaičių ir dar yra daug taisytinų dalykų. Be to, norisi sezoną Eurolygoje pabaigti pergalingai.“

„Žalgiris“ H grupėje po penkių dvikovų turi vieną laimėjimą, o „Olympiacos“ priešingai – keturias pergales.

Pirmąjį komandų tarpusavio mačą Kaune „Olympiacos“ laimėjo 71:64. Tada „Žalgiris“ atsitiesė po nokdauno pirmoje dvikovos pusėje ir buvo bepasivejantis varžovus.

Anot I.Zouroso, tai įrodo, kad žalgiriečiai gali kautis su visais varžovais.

„Turėsime kautis ir įrodyti, kad nusipelnome čia būti. Kiekvienose rungtynėse mes kovojome. Kelias rungtynes pralaimėjome, nors jas galėjome laimėti, jei ne blogos atkarpos“, – kalbėjo I.Zouros.

„Žalgirio“ treneriui mačas Graikijoje bus svarbus savaip – jis kovos prieš gimtosios šalies komandą. Nors strategas šio fakto pernelyg nesureikšmina, jis tikisi, kad kauniečiai pademonstruos visus savo sugebėjimus.

„Žaisime prieš gerą komandą, bet ir patys turime pajėgią ekipą. Taigi kovosime ir bandysime įrodyti, kad esame vieni iš geriausių Europoje“, – pareiškė I.Zouros.

Į Graikiją kauniečiai išvyks po sunkios pergalės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate. Savaitgalį „Žalgiris“ tik po atkaklios kovos palaužė Vilniaus „Perlą“, kai išvykoje laimėjo 62:57.

Tada kauniečių gretose nerungtyniavo susirgęs Mindaugas Kuzminskas ir dėl asmeninių problemų į Vilnių nevykęs Travisas Watsonas. Pirmadienį abu jie dalyvavo pratybose, tačiau trūko kitų dviejų žaidėjų – DeJuanas Collinsas ir Aleksandras Čapinas apsirgo ir kol kas negali treniruotis.

Besibaigiant Eurolygos kovoms, žalgiriečiai po truputį jau pradeda galvoti apie kitus frontus. Anot T.Delininkaičio, ekipa sau kelia tikslą laimėti likusius tris čempionatus – LKL, BBL ir VTB Vieningąją lygą.

„Su Eurolygos užbaigimu nesibaigia kitų lygų varžybos. Tikslai visuose čempionatuose išlieka patys aukščiausi, – kalbėjo T.Delininkaitis. – Gaila, kad šiemet nepavyko prasibrauti į Eurolygos „Top 8“, bet bandysime kitais metais.“

Komentarai