Eurolyga: „Žalgiriui“ nepavyko trinktelėti Eurolygos durimis (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai nesėkme baigė savo pasirodymą šio sezono Eurolygos „Top 16“ etape. Dvikovoje su grupės lyderiais Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkais žalgiriečiai pagirtinai kovojo tris ketvirčius, tačiau palūžo ketvirtajame. Rungtynės baigėsi rezultatu 64:78.

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Svečiai iš Kauno dominavo aikštelėje pirmosiomis susitikimo minutėmis ir po Trento Plaistedo, Manto Kalniečio ir Martyno Pociaus išpuolių pirmavo rezultatu 6:2. Po tokio starto šeimininkai sušaukė minutės pasitarimą, kuris iš karto į žaidimą įnešė reikiamą disciplinos dozę – kelios greitos atakos, šūvis iš toli ir iniciatyvą perėmė jau graikai – 13:8. Šį kartą minutės pertraukėlės prireikė jau „Žalgirio“ treneriams. Pastarųjų patarimai taip pat davė apčiuopiamos naudos – Marcuso Browno vedini kauniečiai iš karto priartėjo iki minimumo – 14:15. Situacija nepakito iki pat ketvirčio galo – dvitaškį pataikė DeJuanas Collinsas, netrukus įžaidėjas atliko puikų perdavimą Bobanui Marjanovičiui, kuris su lyg finaline kėlinuko sirena graikų aistruolius privertė sunerimti dėjimu iš viršaus – 20:19.

Antrojo ketvirčio pradžioje puikiai rungtyniavo T.Plaistedas – jo kovingumas leido „Žalgiriui“ vėl per trumpą laiką atsistoti ant kojų (24:24). Įsijautę svečiai apsukų nemažino – pagirtinai iki galo dėl kamuolio kovojęs Paulius Jankūnas pelnė taškus su pražanga, o po M.Pociaus ir M.Kalniečio tandemo lietuviai buvo priekyje 29:26. Graikai čia pat atsakė keliais išpuoliais, tačiau iš vidutinio nuotolio neklydo M.Kalnietis (31:31). Deja, po šios atkarpos kuriam laikui žalgiriečių puolimas sustojo, ką meistriškai išnaudoję „Olympiacos“ žaidėjai nutolo – 37:31. Gaivaus oro gurkšnį Lietuvos klubui leido įkvėpti sudėtingi M.Browno taškai, tačiau apsiginti ir vėl nepavyko (34:41). Taip pirmoji rungtynių pusė ir baigėsi.

Atkakliai ir įdomiai klostėsi įvykiai ant parketo po didžiosios pertraukos, o skirtumą vis labiau aptirpdyti padėjo būtent gynėjų duetas T.Delininkaitis ir M.Kalnietis. Pirmasis pataikė dvitaškį ir tritaškį, antrasis savo stiliuje prasiveržė po krepšiu, tuo tarpu ekipas skyrė keturi taškai – 41:45. Niekas nepakito ir po dar vieno T.Delininkaičio sėkmingo epizodo puolime – 44:48. Vienu metu po B.Marjanovičiaus metimo su pražanga ekipas skyrė vos trys taškai, tačiau aukštesnę pavarą įjungę graikai surengė nedidelį spurtą ir vėl įgijo solidesnį pranašumą – 56:47. Panašus skirtumas komandas skyrė ir prieš lemiamą atkarpą, prieš kurią varžovus dėjimu nubaudė B.Marjanovičius – 49:58.

Svarbiausias ketvirtasis ketvirtis startavo nesėkmingomis „Žalgirio“ atakomis, tačiau ne ką geriau rungtyniavo ir varžovai. Artėjant kėlinuko viduriui kauniečiai po truputį įsišaudė – po M.Kalniečio ir P.Jankūno taškų švieslentėje degė skaičiai 53:62, o įspūdingai kamuolį į krepšį įkrovus T.Plaistedui šiam paplojo net graikų aistruoliai – 55:62. Deja, po sėkmingo spurto sekė juoda atkarpa, po kurios graikai įtvirtino savo persvarą – 72:57. Per likusį laiką „Žalgirio“ krepšininkai dar mėgino atsitiesti, tačiau – nesėkmingai. Tam neužteko nei laiko, nei jėgų. Aidint finalinei sirenai pergalę šventė „Olympiacos“ – 78:64.

„Žalgiris”: M.Kalnietis 16 (4 atk. kam.), T.Plaistedas 11 (10 atk. kam.), B.Marjanovičius 8 (8 atk. kam.), T.Delininkaitis 8, M.Brownas 7, M.Pocius 5, P.Jankūnas 5 (7 atk. kam.), D.Collinsas 4.

„Olympiacos”: R.Nesterovičius 20 (4 atk. kam.), J.Gordonas 12 (6 atk. kam.), Y.Halperinas 12 (5 atk. kam.).

Komentarai