NKL: Jaunieji žalgiriečiai įveikė vienus lyderių 0

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) dar vieną pergalę pasiekė Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ komanda. Savo žiūrovų akivaizdoje jaunoji „Žalgirio“ pamaina po banguotos, įdomios ir atkaklios kovos įveikė vicelyderius „KK Radviliškio“ krepšininkus – 61:60.

Pirmasis ketvirtis šeimininkams virto tikru košmaru – žaidėjai šaudė pro šalį net iš itin patogių situacijų, daug klydo, nesuprato vienas kito ir žaidė gana padrikai. Tiesa, ne mažiau chaotišką žaidimą demonstravo ir varžovai, kurie vis tik po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 17:7.

Viskas aukštyn kojomis apsivertė po trumpos pertraukos – „Radviliškio“ komanda ėmė strigti žalgiriečių gynyboje, savo ruožtu pastarieji ėmė darbuotis kur kas agresyviau bei drąsiau, kas iš karto atsispindėjo ir švieslentėje. Einant į didžiąją pertrauką pirmavo jau „Žalgiris-Sabonio mokykla“ (25:24).

Po atokvėpio šeimininkai tęsė pradėtą darbą ir prieš paskutines dešimt minučių pranašumas buvo dviženklis (43:33). Nepaisant to, be intrigos laimėti nepavyko – vieni čempionato lyderių spurtavo ir priartėjo praktiškai iki minimumo (45:47). Paskutinę minutę vienu metu rezultatas buvo lygus, tačiau taiklios baudos užtikrino Priito Venes auklėtiniams pergalę – 61:60.

„Žalgiris-Sabonio mokykla“: Gediminas Žylė 15, Paulius Sorokas 13 (7 atk. kam.), Edgaras Ulanovas 10 (7 atk. kam.), Mindaugas Kupšas 9 (11 atk. kam.), Ž.Skučas 7 (5 atk. kam.), J.Tamulis 3, M.Grigonis 3, T.Dimša 1.

„KK Radviliškis“: Žilvinas Kuklierius 17, Rytis Rauktys 13, Lukas Pipiras 9.

Komentarai