LKL: „Žalgiris“ Alytuje nepasigailėjo šeimininkų (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ir toliau neklumpa Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Šeštadienį žalgiriečiai Alytaus sporto rūmuose susitiko su „Alytaus“ komanda ir šventė užtikrintą pergalę rezultatu 100:65. Kiek rimčiau priešintis svečiams alytiškiai sugebėjo tik rungtynių pradžioje. Ši pergalė leido „Žalgiriui“ dar labiau įsitvirtinti turnyro lentelės pirmoje pozicijoje.

Pirmosiomis susitikimo akimirkomis aktyviau darbavosi alytiškiai, kurie po dviejų taiklių šūvių iš toli buvo priekyje rezultatu 10:4. Vis tik svečiai iš Kauno su tuo taikytis nenorėjo ir Tomo Delininkaičio bei DeJuano Collinso vedini persvėrė žaidimo svarstykles jau savo naudai – 15:13. Panašiai situacija klostėsi ir ketvirčio pabaigoje, o „Žalgirio“ gretose ir toliau pastebimiausias buvo D.Collinsas – 19:18.

Po trumpos pertraukėlės LKL lyderiai įjungė aukštesnę pavarą ir neilgai trukus įgijo jau dviženklį pranašumą: M.Kuzminskas įveikė varžovą vienas prieš vieną ir įkrovė kamuolį iš viršaus, T.Klimavičius pridėjo tritaškį ir dvitaškį, Trentas Plaistedas sudrebino krepšį dėjimu, savo ruožtu įpusėjus kėlinukui švieslentėje degė skaičiai 38:24. Tiesa, pasiduoti šeimininkai neketino – patikimo aukštaūgių žaidimo dėka „Alytaus“ komandos žaidėjai surengė spurtą bei atgaivino intrigą – 45:40. Nepaisant to, paskutinė ataka šioje rungtynių atkarpoje priklausė „Žalgiriui“ – dėjimu iš Kauno atvykusius aistruolius pradžiugino kapitonas Paulius Jankūnas – 47:40.

Po didžiosios pertraukos kauniečiai laimėjo atkarpą 11:4 ir po M.Kalniečio taškų vėl atnaujino dviženklę persvarą – 58:44. Netrukus puolime sužibėjo ir Mindaugas Kuzminskas, kuriam pridėjus keturis taškus, du iš kurių – efektingu dėjimu, situacija tapo dar stabilesnė – 62:48. Kad ir kaip alytiškiai stengėsi atsistoti ant kojų, „Žalgiris“ neleido suabejoti savo pranašumu. Ketvirčiui tašką padėjo A.Čapino ir T.Klimavičiaus tandemas – 72:55.

Alytaus sporto rūmuose susirinkę aistruoliai jau po kelių pirmųjų kėlinuko minučių suprato, jog tikėtis intrigos būtų tiesiog naivu – po M.Pociaus ir Omaro Samhano taškų švieslentėje degė skaičiai 82:58. Po minutės pertraukėlės vėl išaušo M.Kuzminsko valanda – du jo dėjimai dar labiau apsunkino šeimininkų padėtį (86:58). Tačiau ties tuo sustoti žalgiriečiai neketino – dar keli gražūs M.Kuzminsko žaidimo epizodai, O.Samhano metimas ir kauniečiai pasiekė 100 taškų ribą. Dvikova taip ir baigėsi – 100:65.

„Žalgiris”: M.Kuzminskas 18 (4 atk. kam.), T.Klimavičius 13 (5 atk. kam.), M.Kalnietis 13 (6 rez. perd., 6 atk. kam.), M.Pocius 12 (5 atk. kam., 3 rez. perd.), T.Plaistedas 11, D.Collinsas 9, B.Marjanovičius 6 (5 atk kam.), O.Samhanas 6 (5 atk. kam.), T.Delininkaitis 6, P.Jankūnas 4 (8 atk. kam.), A.Čapinas 2.

„Alytus”: A.Birgelis 17, S.Kazevičius 14, S.Dumbliauskas 12, W.Walkeris 9 (5 rez. perd.).


Komentarai