M.Pocius: „Privalome nekartoti klaidų“ 0

Parengė Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Rytoj lemiamas rungtynes dėl kelialapio į VTB Vieningosios lygos finalo ketvertą Kauno „Žalgiris“ žais su Mariupolio „Azovmash“ komanda.

Vienas kauniečių ekipos lyderių Martynas Pocius oficialioje VTB Vieningosios lygos svetainėje pasidalijo mintimis apie būsimą mačą ir „Žalgirio“ tikslus šiame turnyre.

– Kokiomis nuotaikomis pasitinkate dvikovą su „Azovmash“ krepšininkais? – VTB Vieningosios lygos svetainės šeimininkai pasiteiravo M.Pociaus.
– Mums šios rungtynės labai svarbios, nes norime patekti į finalo ketvertą. Ukrainos komanda siekia to paties, tad rungtynės žada būti labai įdomios ir intriguojamos. Puikiai prisimenu pirmą dvikovą, kurią Mariupolyje pralaimėjome 12 taškų skirtumu. Tuomet žaidėme prastai. Tai ir lėmė rezultatą.

– Dabar žaisite Kauno sporto halėje…
– Džiugu, kad lemiamos rungtynės vyks namuose, kur mes tradiciškai rungtyniaujame labai gerai. Neabejoju, kad mums padės ir sirgaliai. Be to, Mariupolio komanda mums jau pažįstama, tad privalome nekartoti klaidų, kurias padarėme pirmame mače.

– Pagrindinė „Žalgirio“ užduotis turbūt bus sulaikyti „Azovmash“ lyderį amerikietį Ramelą Curry?
– Pastaruoju metu Ramelas tikrai demonstruoja įspūdingą sportinę formą, tačiau ir kiti Mariupolio komandos legionieriai yra pavojingi. Norėdami laimėti šią dvikovą, privalėsime būti susitelkę visas 40 minučių. „Azovmash“ tikrai nėra ta ekipa, kurią galima įveikti net ir atsipalaidavus. Laimėsime, jei sugebėsime varžovams diktuoti savo sąlygas, agresyviai ginsimės.

– Į VTB Vieningosios lygos finalo ketvertą jau pateko trys Rusijos klubai – Maskvos CSKA, Maskvos srities „Khimki“, Kazanės „Unics“. Kuris varžovas „Žalgiriui“ būtų parankiausias pusfinalyje, jei pavyktų ketvirtadienį įveikti „Azovmash“?
– Pradėkime nuo to, kad į finalo ketvertą dar reikia patekti. CSKA puikiai pažįstame – su maskviečiais kovojome sezono pradžioje. „Khimki“ ir „Žalgirio“ akistatos – išskirtinės: šį sezoną jau susitikome keturis kartus – ir Eurolygoje, ir VTB Vieningoje lygoje, nugalėtojas paaiškėjo tik per paskutines rungtynių akimirkas. „Unics“ komanda taip pat pajėgi.

– Kaip prie komandos pritapo treneris Ilias Zouros?
– Mūsų treneris – profesionalas, jis puikiai išmano ir labai myli krepšinį. I.Zouros puikiai įsiliejo į kolektyvą ir greitai užsitarnavo krepšininkų pagarbą.

– Ar esate patenkintas savo vaidmeniu „Žalgiryje“?
– Kaip ir kiekvienas krepšininkas, taip ir aš patiriu pakilimų, nuosmukių. Visada žaisti stabiliai yra praktiškai neįmanoma. Šiuo metu esu geros sportinės formos. Mes nepatekome į Eurolygos ketvirtfinalį, tačiau tuo sezonas nesibaigė – tikiuosi, kad likusiuose turnyruose mus lydės sėkmė.

– Ką manote apie VTB Vieningąją lygą, subūrusią stiprius Rytų Europos krepšinio klubus?
– Ši lyga reikalinga. Mes turime galimybę varžytis su stipriausiais Rusijos, Ukrainos ir kitų šalių klubais. Man asmeniškai įdomiausia kautis su Rusijos komandomis. Juk tebeprisimename legendines „Žalgirio“ ir CSKA akistatas. Atsiradus VTB Vieningajai lygai, gražias tradicijas gali tęsti ir mūsų jaunoji krepšinio karta.

Komentarai