Baltijos krepšinio lyga: „Žalgiris“ užsitikrino vietą finalo ketverte 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šeštadienį Kėdainiuose žaidė Baltijos krepšinio lygos (BBL) ketvirtfinalio serijos atsakomąsias rungtynes su Kėdainių „Nevėžio“ komanda. Po permainingos kovos žalgiriečiai įrodė, jog yra geresnė komanda (78:66) bei užsitikrino vietą finalo ketverte, kuris vyks Kaune.

Kiek sėkmingiau mačo pradžioje darbavosi šeimininkai, kurie Rolando Alijevo vedini išsiveržė į priekį 8:4. Tiesa, tada dvi atakas iš eilės rezultatyviai užbaigė Trentas Plaistedas, o skirtumas buvo minimalus (8:10). Netrukus po Mindaugo Kuzminsko perdavimo pasižymėjo ir Marcusas Brownas, tuo tarpu baudas sumetus jau pačiam M.Kuzminskui švieslentėje degė skaičiai 12:14. Žaidimas ir toliau buvo pakankamai banguotas. Po tolimo Bobano Marjanovičiaus dvitaškio situacija išliko nepakitusi (15:18). Tačiau, kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo paskutiniai svečių taškai ketvirtyje – 15:23.

Po dviejų minučių pertraukėlės iniciatyvos ėmėsi patyręs M.Brownas – keturi jo taškai iš eilės leido „Žalgiriui“ priartėti iki 19:23. Nepaisant to, varžovai atsakė keliais taikliais metimais bei vėl kiek nutolo (30:21). Laiku tolimą dvitaškį realizavo DeJuanas Collinsas, pasinaudojęs spraga šeimininkų gynyboje (23:30). Dar labiau skirtumą apkarpė Manto Kalniečio aštrus reidas (27:32). Tačiau vien šių pastangų ir Traviso Watsono aktyvaus žaidimo antro kėlinuko pabaigoje neužteko, prieš antrąją rungtynių pusę pirmavo „Nevėžis“ – 40:33.

Didžiosios pertraukos metu svečių treneriai akivaizdžiai rado tinkamus žodžius savo auklėtiniams, kurie vos grįžę ant parketo spurtavo 11:0 ir po keturių M.Browno taškų persverė rezultatą jau savo naudai – 44:40. Šeimininkai nubudę iš gilaus miego tuojau pat atstatė pusiausvyrą (46:46), tačiau – neilgam. Kapitonas P.Jankūnas per dvi minutes surinko penkis taškus, vėl leisdamas žalgiriečiams perimti iniciatyvą (53:49). Tašką ketvirčiui padėjo greitasis M.Kalnietis (55:51).

Lemiama mačo dalis prasidėjo nedideliu svečių iš Kauno spurtu – T.Klimavičius pataikė dvitaškį, savo ruožtu M.Brownas eilinį kartą pademonstravo tai, ką geriausiai moka – šaudyti iš toli (60:51). Varžovai nebuvo linkę pasiduoti be kovos, tačiau žalgiriečiai vis buvo žingsneliu priekyje. Situacija nepasikeitė nei po P.Jankūno (70:63), nei po M.Kalniečio sėkmingų atakų (74:64). Kad ir kaip stengėsi „Nevėžis“, kauniečiai įrodė, kad yra geresnė komanda, šventė pergalę rezultatu 78:76 bei žengė į BBL finalo ketvertą.

„Žalgiris“: M.Brownas 15, P.Jankūnas 15, M.Kalnietis 12, T.Watsonas 8 (5 atk. kam.), M.Pocius 6 (5 atk. kam.), D.Collinsas 6 (5 atk. kam.), T.Plaistedas 6 (5 atk. kam.), B.Marjanovičius 2, M.Kuzminskas 2.

„Nevėžis“: R.Alijevas 23 (11 atk. kam.), E.Dimša 16, T.Rakauskas 10.

Komentarai