LKL: „Žalgiris“ be didesnio vargo įveikė „KK Kauną“ 0

Įsibėgėjusių Kauno „Žalgirio“ krepšininkų Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) nepavyko sustabdyti ir kitai šio miesto ekipai „KK Kaunui“. Antradienį Kauno sporto halėje žalgiriečiai be didesnio vargo įveikė varžovus rezultatu 78:57 bei šventė jau 19-ąją pergalę iš tiek pat galimų. Tai ir toliau leidžia žalgiriečiams džiaugtis pirmąja vieta turnyro lentelėje.

Pirmosiomis minutėmis „KK Kauno“ ekipa nustebino žalgiriečius tritaškių lietumi ir privertė šeimininkų trenerių štabą sušaukti minutės pertraukėlę. Po jos ketvirtąjį tašką pelnė Mantas Kalnietis, baudas sumetė kapitonas Paulius Jankūnas, o šiam publiką pradžiuginus įspūdingu dėjimu rezultatas buvo 8:14. Netrukus tas pats P.Jankūnas pridėjo ir tritaškį, o žalgiriečiai varžovams alsavo jau tiesiai į nugarą (11:14). Nors prieš kėlinuko pabaigą pirmuosius savo taškus dar spėjo pelnyti Mindaugas Kuzminskas ir Marcusas Brownas, po pirmųjų dešimties minučių priekyje buvo „KK Kaunas“ – 23:16.

Antrąjį ketvirtį „Žalgirio“ krepšininkai pradėjo spurtu: Tadas Klimavičius pataisė komandos draugo metimą, M,Brownas laisvas neklydo iš toli, o M.Kuzminskas ne tik perėmė kamuolį, tačiau ir atsidūręs pozicinės atakos smaigalyje atstatė pusiausvyrą (23:23). Jau po kelių minučių žalgiriečiai pagaliau išsiveržė ir į priekį – tai padaryti jiems padėjo Trento Plaistedo baudų metimai ir P.Jankūno taiklus šūvis iš toli (28:27). Perėmę iniciatyvą šeimininkai sustoti neketino – M.Kalnietis pakabino kamuolį virš lanko T.Klimavičiui, kuris sukėlė gausias aistruolių ovacijas (32:27). Jau kitos atakos metu reidą sėkmingu metimu baigė M.Kalnietis, savo ruožtu švieslentėje degė skaičiai 34:27. Prieš didžiąją pertrauką iš arti dar spėjo pataikyti M.Kuzminskas, o po pirmosios susitikimo pusės „Žalgiris“ pirmavo 36:31.

Trečiojo ketvirčio pradžioje M.Kuzminskas tęsė savo šou – po šešių jo taškų iš eilės skirtumas pirmą kartą išaugo iki dviženklio (42:31). Tada iniciatyvos puolime ėmėsi T.Plaistedas – jo dėjimas su varžovo pražangą ir metimas iš arti leido „Žalgiriui“ jaustis dar komfortabiliau – 49:33. Subyrėjusia „KK Kauno“ gynyba žalgiriečiai ir toliau sėkmingai naudojosi – iš vidutinio nuotolio pasižymėjo Aleksandras Čapinas ir Omaras Samhanas, o svečiai buvo priversti prašyti minutės pertraukėlės (53:36). Situacija nepasikeitė iki pat kėlinuko pabaigos, prieš kurią tritaškį smeigė T.Delininkaitis, tuo tarpu A.Čapinas šaltakraujiškai sumetė abi baudas (58:44).

Paskutinė mačo dalis prasidėjo įspūdingu B.Marjanovičiaus ir M.Kuzminsko pasirodymu – pirmasis varžovų krepšį sudrebino trimis, o pastarasis – dviem dėjimais ir ne mažiau efektingu perdavimu. Tai lėmė, jog „Žalgirio“ situacija ir toliau leido krepšininkams rungtyniauti be didesnės įtampos (74:57). Po P.Jankūno prasiveržimo niekas nepakito (76:57), o dvikova baigėsi rezultatu 78:57.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 16, M.Kuzminskas 16 (4 rez. perd.), B.Marjanovičius 10 (8 atk. kam.), M.Kalnietis 8 (7 atk. kam., 4 rez. perd.), T.Plaistedas 7 (5 atk. kam.), T.Klimavičius 7 (7 atk. kam.), M.Brownas 5, A.Čapinas 4, T.Delininkaitis 3, O.Samhanas 2.

„KK Kaunas“: V.Jasikevičius 18 (6 atk. kam.), Š.Vasiliauskas 10 (4 atk. kam.), K.Saage 8.

Komentarai