Jaunieji žalgiriečiai pradeda kovas NKL aštuntfinalyje 0

Jau šį vakarą 18.00 val. Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ komanda savo aikštelėje pradės lemiamas kovas Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Atkrintamųjų rungtynių etape pirmasis jaunųjų žalgiriečių varžovas – Šilutės „Šilutė“. Į kitą etapą prasibraus komanda, kuri serijoje pirmoji iškovos dvi pergales.

Reguliarųjį sezoną Kauno „Žalgirio“ ekipos jaunoji pamaina baigė su pergalių-pralaimėjimų balansu 22-20, o tai turnyro lentelėje užtikrino šeštąją poziciją.

Reguliarus sezonas vyko dviem etapais – pirmame kiekviena ekipa žaidė su kiekviena po du kartus (vieną namuose, vieną – svečiuose). Vėliau aštuonios komandos su geriausiu balansu pateko į lyderių aštuntuką ir užsitikrino vietą atkrintamųjų rungtynių etape, savo ruožtu kitos aštuonios savo tarpe kovojo dėl keturių kelialapių į aštuntfinalį.

Pirmas keturias vietas lyderių grupėje užėmę klubai automatiškai garantavo sau vietą ketvirtfinalyje („Pieno Žvaigždės“, „Radviliškis“, „Mažeikiai“, „Meresta“), tuo tarpu kitos keturios komandos buvo suskirstytos poromis su antros grupės stipriausiomis ekipomis. Tad Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ krepšininkams dėl patekimo į ketvirtfinalį teks kovoti su „Šilute“.

Šį sezoną komandos susitiko du kartus ir pasidalino po vieną pergalę. Lapkričio 30 d. Kauno „Žalgirio“ ekipos treniruočių centre jaunieji žalgiriečiai tiesiog nušlavė varžovus rezultatu 101:76, tačiau sausio 8 d. Šilutėje pralaimėjo – 70:86.

Dvikovos „Žalgirio“ treniruočių centre Petrašiūnuose (Naglio g. 4a) pradžia šį vakarą – 18.00 val.

Antroji serijos dvikova vyks penktadienį Šilutėje, o jei prireiks trečiosios akistatos, ši kova šeštadienį vėl įvyks Kaune.

Komentarai