Dvikova – ne lemiama, ambicijos – ypatingos (VIDEO) 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Prieš principinę tarpusavio akistatą Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategai tvirtina, kad abi komandos sieks tik pergalės.

Nori pagerinti gynybą

Rytoj Vilniuje žalgiriečiai ir „Lietuvos rytas“ žais Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato antro rato rungtynes. Pirmo rato susitikimą Kaune triuškinama persvara – 85:60 – laimėjo „Žalgiris“.

Kauniečiai nusiteikę pratęsti pergalių seriją LKL čempionate iki dvidešimties, vilniečiai – atsirevanšuoti už skaudžią nesėkmę, juo labiau kad „Lietuvos rytas“ šį sezoną pralaimėjo žalgiriečiams ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro finale – 69:81.

„Šis mūšis bus tik eilinės čempionato rungtynės. Mes dvikovai gerai pasirengę, bet dar norime patobulinti gynybą. „Lietuvos rytas“ – stiprus oponentas, tad turėsime kibiai gintis nuo pirmos iki paskutinės mačo akimirkos“, – vakar po treniruotę kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Ilias Zouros, pridūręs, kad jau dukart įveiktą Vilniaus ekipą norėtų parklupdyti ir trečią kartą.

Graikijos krepšinio specialistas mano, kad daug lems tai, kiek komandos dar turi rezervų po šio sezono Eurolygos, VTB Vieningosios lygos bei Baltijos lygos ir LKL varžybų.

„Tiek mes, tiek vilniečiai sužaidė daug rungtynių, kai kurie krepšininkai gydėsi traumas. Laimės tie, kurie bus išsaugoję daugiau jėgų ir efektyviau pasinaudos varžovų silpnybėmis“, – tvirtino I.Zouros.

Neranda įžaidėjo

Vilniaus klubas pastaruoju metu aktyviai ieškojo naujo įžaidėjo, turėjusio pakeisti traumuotą Khalidą El-Aminą, tačiau paieškos užsitęsė.

Kol kas nežinoma, ar per mačą su „Žalgiriu“ galės visa jėga žaisti kelias treniruotes praleidęs vienas vilniečių lyderių Milko Bjelica.

„Mums trūksta poilsio, tačiau kovosime iš visų jėgų ir sieksime pergalės. Rezultato prognozuoti nenoriu, tačiau beveik neabejoju, kad mes su „Žalgiriu“ vis tiek susitiksime LKL finale“, – sakė Vilniaus ekipos strategas Aleksandras Trifunovičius.

Lems smulkmenos

„Rungtynės tikrai nebus žūtbūtinės. Jomis niekas nesibaigs. Lauks dar daug mačų, o visi taškai bus sudėlioti tik sezono pabaigoje. Kovoti Vilniuje nebus lengva, nes abiejų komandų pajėgumas panašus. Mano nuomone, nugalėtoją lems smulkios detalės“, – teigė „Žalgirio“ komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

Po šio mačo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris I.Zouros trumpam išvyks į tėvynę. Pirmadienį Graikijos krepšinio federacijos atstovai pristatys jį kaip nacionalinės rinktinės strategą.

Antradienį žalgiriečių vairininkas grįš į Kauną, o trečiadienį „Žalgiris“ savo aikštėje žais LKL rungtynes su Kėdainių „Nevėžiu“.

Komentarai