LKL: „Žalgiris“ svečiuose nepaliko vilčių „Lietuvos rytui“ (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkų Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) nesugeba pristabdyti niekas. Nemažą ažiotažą kėlęs susitikimas su Vilniaus „Lietuvos rytu“ vilčių nepateisino – kur kas solidesnį krepšinį žaidę žalgiriečiai nesunkiai rezultatu 74:57 įveikė varžovus ir iškovojo jau 20-ąją pergalę iš eilės.

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Kaip ir buvo galima tikėtis, dvikovos pradžia buvo nervinga, o gynyba dominavo prieš puolimą. Po Tado Klimavičiaus ir DeJuano Collinso metimų 4:2 pirmavo „Žalgiris“, tačiau vilniečiai atsakė keliais sėkmingais išpuoliais ir perėmė iniciatyvą (6:4). Tiesa, ne ilgam – vos pasirodęs ant parketo po krepšiu situacijoje gerai susigaudė Travisas Watsonas, atstatęs pusiausvyrą (6:6). Banguotai mačas klostėsi ir toliau – Martyno Gecevičiaus tritaškis leido padidinti šeimininkams pranašumą iki keturių taškų, tačiau iš karto reidu su varžovo pražanga pasižymėjo Martynas Pocius (9:10). Prieš dviejų minučių pertraukėlę pirmuosius savo taškus dar spėjo pelnyti Mantas Kalnietis, o ketvirtis baigėsi rezultatu 11:12.

Tritaškių lietumi žalgiriečiai nustebino vilniečius antrojo ketvirčio pradžioje. Po T.Klimavičiaus šūvio iš toli švieslentėje degė skaičiai 19:14. Šeimininkai iš karto sušaukė minutės pasitarimą, tačiau po šio tritaškį į varžovų krepšį smeigė Marcusas Brownas ir DeJuanas Collinsas, o Paulius Jankūnas neklydo iš arti. Tai leido „Žalgiriui“ įgyti dviženklį pranašumą (27:16). „Lietuvos ryto“ krepšininkai kėlinuko antroje pusėje taip pat buvo visiškai uždengti, o tašką pirmajai susitikimo daliai padėjo D.Collinso baudos (30:19).

Per didžiąją pertrauką vilniečiams nepavyko sustyguoti savojo žaidimo – žalgiriečiai tvirtai dominavo aikštelėje ir varžovams net neleido pagalvoti apie kitokį scenarijų. Po D.Collinsu, Trento Plaistedo, M.Kalniečio ir Aleksandro Čapino taškų pranašumas išaugo iki 41:23. Nors laikas bėgo, niekas nesikeitė – T.Klimavičius suklaidinęs gynėją pelnė dar du taškus, padidindamas skirtumą iki 21 taško – 48:27. Nepaisant to, anksčiau laiko baltos vėliavos kelti sostinės klubas nebuvo linkęs, įjungę aukštesnę pavarą prieš lemiamas dešimt minučių šeimininkai išsaugojo viltis pakovoti dėl pergalės – 41:54.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai nesiruošė leisti varžovams atnaujinti intrigos, disciplinuotą ir protingą krepšinį demonstravę žalgiriečiai po T.Klimavičiaus metimo iš arti išsaugojo turėtą saugią persvarą (61:45). Niekas nepasikeitė ir dėjimu „Lietuvos ryto“ krepšį sudrebinus T.Plaistedui (64:47). Galutinai tašką dvikovai efektingu dėjimu padėjo kapitonas P.Jankūnas ir ne mažiau gražiai pasižymėjęs M.Kalnietis (74:57).

„Žalgiris”: M.Brownas 14, M.Kalnietis 11 (5 atk. kam.), D.Collinsas 11, T.Klimavičius 9 (5 atk. kam.), P.Jankūnas 9, M.Pocius 8, T.Plaistedas 5, T.Watsonas 4, A.Čapinas 2, B.Marjanovičius 1.

„Lietuvos rytas”: M.Gecevičius 13, S.Jasaitis 12, S.Babrauskas 7.

Komentarai