I.Zouros su Graikijos rinktine į Lietuvą vyks medalių 0

BasketNews.lt inf.

Ilias Zouros pirmadienį buvo oficialiai pristatytas, kaip naujasis Graikijos nacionalinės rinktinės treneris.

Kauno „Žalgirio“ strategas bendraudamas su Graikijos žiniasklaida atsakė į klausimus apie būsimą Europos čempionatą Lietuvoje, jo tikslus ir nacionalinės komandos sudėtį.

„Tai neabejotinai didžiausias iššūkis mano karjeroje, bet aš jo nebijau. Tiesa, turime suprasti, kad rinktinė yra aukščiau už Atėnų „Panathinaikos“ ir Pirėjo „Olympiacos“ ekipas“, – pareiškė naujai pristatytas strategas.

I.Zouros atskleidė, kad jo treniruojama komanda stengsis demonstruoti greitą žaidimą.

„Šiuo metu nėra tinkama kalbėti apie būsimą rinktinės žaidimo taktiką, tačiau galiu pasakyti, kad ji skirsis nuo ankstesnių metų. Tokios rinktinės, kaip Lietuva ar Ispanija rungtyniauja labai greitai. Greičiau stengsimės rungtyniauti ir mes“, – atskleidė specialistas.

I.Zouros teigė, jog Graikijos rinktinės tikslas Lietuvoje vyksiančiame Europos čempionate bus iškovoti medalius: „Visi varžovai stiprūs, o lengvų rungtynių nebus, tačiau į Lietuvą vyksime tik iškovoti medalius.“

Kol kas lieka neaišku, ar rinktinės veteranai Dimitris Diamantidis ir Theodoras Papaloukas sutiks padėti komandai, tačiau I.Zouros turi savo nuomonę apie veteranus: „Norėčiau abu šiuos krepšininkus pamatyti rinktinėje, tačiau kol kas nieko konkretaus negaliu pasakyti. Stebiu visus žaidėjus ir stengsiuosi juos prisikviesti.“

2009 metais Lenkijoje vykusiame Europos čempionate Jono Kazlausko treniruojami graikai iškovojo bronzos medalius. Praėjusiais metais vykusiame pasaulio čempionate Graikijos rinktinė kovas baigė po ketvirtfinalio varžybų ir sutartis su lietuviu pratęsta nebuvo.

Komentarai