Triuškinanti „Žalgirio“ pergalė LKL pirmenybėse (VIDEO) 0

Trečiadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo 21-ąją pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Lygos reguliaraus sezono nugalėtojų vardą užsitikrinę žalgiriečiai Kauno sporto halėje 104:69 (36:13, 23:29, 18:17, 27:10) įveikė Kėdainių „Nevėžio“ komandą. Rungtynių baigtis buvo nulemta jau pirmajame kėlinyje, kurį šeimininkai laimėjo 36:13.

Šiam susitikimui nebuvo registruoti smulkias traumas besigydantys Martynas Pocius ir Travisas Watsonas.

Per pirmąsias 10 rungtynių minučių vos viena kauniečių ataka baigėsi nerezultatyviai. Po keturių DeJuano Collinso ir penkių Marcuso Browno taškų šeimininkai pirmavo 11:0 ir iš karto privertė „Nevėžio“ trenerį prašyti minutės pertraukėlės. Po jos svečių gynėjas Paulius Beliavičius dukart taikliai metė iš toli, bet kitoje aikštės pusėje ir toliau dominavo žalgiriečiai. Penkis taškus surinko Artūras Milaknis, dar po du pridėjo D.Collinsas ir M.Brownas (22:6). Ne prasčiau rungtyniavo ir aikštelėje pasirodęs antrasis šių rungtynių „Žalgirio“ penketas: pasižymėjo P.Jankūnas, ne tik pelnęs taškus, bet ir perdavęs kamuolį Trento Plaistedui dėjimui, iš toli pataikė Tomas Delininkaitis, o po krepšiu prasiveržė Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas – 36:13.

Keturis taškus pelnius Vyteniui Čižauskui antrąjį kėlinį spurtu 10:2 pradėjo „Nevėžis“. Šeimininkų gretose atkuto T.Klimavičius, surinkęs 4 taškus, po dvitaškį įmetę A.Milaknis ir M.Brownas bei 5 taškus pridėjęs M.Kalnietis (49:31). Kėdainiškių komandoje ir toliau puikiai rungtyniavo P.Beliavičius, pataikęs dar du metimus, bet T.Plaistedo, T.Delininkaičio, Omaro Samhano dvitaškiai ir M.Kuzminsko dėjimas leido žalgiriečiams įpusėjus rungtynėms būti priekyje 59:42.

Nors po didžiosios pertraukos M.Brownas ir T.Plaistedas sėkmingai užbaigė atakas, taip pat puikiai rungtyniavo „Nevėžiui“ paskolintas jaunasis žalgirietis V.Čižauskas. Jam pelnius 7 taškus svečiai priartėjo iki 11 taškų (52:63). Po minutės pertraukėlės mintis apie intrigą greitai panaikino P.Jankūno dvitaškius su pražanga, O.Samhano „pataisytas“ kamuolys bei M.Kalniečio ir A.Milaknio tolimi metimai. Trečiąjį kėlinį dar kartą įmesdamas su pražanga baigė P.Jankūnas – 77:59.

Paskutinį ketvirtį žalgiriečiai pradėjo pelnydami 13 taškų be atsako (90:59). Triuškinanti Kauno ekipos puolimo banga tuo nesibaigė. Įmetus T.Klimavičiui ir A.Milakniui, iš jų estafetę perėmė P.Jankūnas, kuris pelnė paskutinius 10 rungtynių taškų, tuo pačiu tapdamas ir šimtojo taško autoriumi. Galutinis rezultatas 104:69 „Žalgirio“ naudai.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 20 (8/10 dvit., 7 atk. kam.), M.Brownas 13, A.Milaknis 12, M.Kalnietis 12, D.Collinsas 11 (5 rez. perd.), T.Klimavičius 10 (13 atk. kam.), T.Plaistedas 9 (8 atk. kam.), M.Kuzminskas 6, T.Delininkaitis 5, O.Samhanas 4, B.Marjanovičius 2.

„Nevėžis“: V.Čižauskas 14 (6/7 dvit.), E.Dimša 13, P.Beliavičius 11.


Komentarai