LKL: „Žalgiris“ nepasigailėjo „Naglio“ 0

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir toliau sėkmingai dominuoja Kauno „Žalgirio“ komanda. Antradienį savo žiūrovų akivaizdoje žalgiriečiai tik pirmo ketvirčio metu nusileido varžovams „Naglio“ krepšininkams, tačiau vėliau surengė įspūdingą spurtą ir neleido suabejoti savo pranašumu. Galutinis rezultatas – 103:66.

Šiuo metu Kauno sporto halėje vyksta reguliaraus Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono rungtynės, kuriose be pralaimėjimų žengiantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai susitinka su šį sezoną kartą jau sutriuškintais Palangos „Naglio“ žaidėjais. Po trečiojo kėlinio rezultatu 75:46 pirmauja „Žalgiris“.

Trim tritaškiais dvikovą pradėję ir į priekį 9:0 šovę „Naglio“ krepšininkai privertė Ilias Zouros paprašyti minutės pertraukėlės. Iškart po jos Mantas Kalnietis pelnė du taškus, tačiau netrukus Vidmantas Užkuraitis atsakė taikliu metimu su pražanga (2:12). Pauliaus Jankūno pastangų dėka „Žalgiris“ priartėjo iki 12:17, bet po pirmųjų dešimties minučių priekyje vis dar buvo svečiai – 18:26.

Po dviejų minučių pertraukėlės „Žalgirį“ į priekį ėmė vesti Bobano Marjanovičiaus ir Mindaugo Kuzminsko duetas, šiems inicijavus nedidelį spurtą, o dvi baudas sumetus P.Jankūnui, šeimininkai išsiveržė į priekį – 28:26. Nors svečiai reagavo greitai (30:30), iš toli neklydo Tomas Delininkaitis, tuo tarpu M.Kalnietis vienas gražiai įveikė visą varžovų gynybą (36:30). Ir tai tebuvo pradžia – po M.Kalniečio ir A.Milaknio šūvių iš toli, A.Milaknio sumestų baudų ir dviejų sėkmingų Omaro Samhano epizodų puolime „Žalgiris“ nutolo – 48:31. Ne mažiau užtikrintai žalgiriečiai darbavosi ir kėlinuko pabaigoje, per kurią dėjimais susirinkusius aistruolius spėjo pradžiuginti M.Kuzminskas ir Tadas Klimavičius. Einant į didžiąją pertrauką švieslentėje degė skaičiai 55:33.

Trečiasis ketvirtis nebuvo toks rezultatyvus kaip antrasis, nepaisant to, aikštelės šeimininkai ir toliau didino apsukas. Po M.Kalniečio „slalomo“ į baudos aikštelę, o jau kitoje atakoje ir įspūdingo dėjimo, skirtumas išaugo iki rekordinio – 63:35. Tada iniciatyvos ėmėsi P.Jankūnas – penki jo taškai leido „Žalgiriui“ pradėti varžovų triuškinimą (68:37). Prieš paskutines dešimt minučių žalgiriečių persvara abejonių nekėlė – 75:46.

Nors ketvirtasis kėlinukas tebuvo formalumas, žalgiriečiai net nesiruošė mažinti tempo. Iš arti pasižymėjus O.Samhanui švieslentė bylojo apie rezultatą 87:54, o krepšį dėjimu sudrebinus T.Klimavičiui – apie 89:59. Aktyviai žaidęs Aleksandras Čapinas netrukus išprovokavo pražangą ir sumetė abi baudas (94:64). Galutinai tašką mačui padėjo snaiperis A.Milaknis – 103:66.

„Žalgiris”: T.Klimavičius 17 (11 atk. kam.), P.Jankūnas 16 (5 atk. kam.), A.Čapinas 13 (5 atk. kam.), A.Milaknis 12, M.Kuzminskas 12, M.Kalnietis 11 (5 rez. perd.), O.Samhanas 8 (9 atk. kam.), B.Marjanovičius 6, T.Delininkaitis 5, D.Collinsas 3 (7 atk. kam., 4 rez. perd.).

„Naglis”: D.Potteris 14, V.Užkuraitis 11 (5 atk. kam.), C.Lowe’as 10 (5 rez. perd.).

Komentarai