BBL pusfinalis: „Žalgiris“ latviams surengė tikrą krepšinio pamokėlę (FOTO) 0

Šeštadienį Kauno sporto halėje prasidėjo Baltijos krepšinio lygos (BBL) finalo ketverto turnyras. Pirmame pusfinalio mače jėgas išmėgino daugkartiniai Lietuvos ir Latvijos čempionai „Žalgiris“ ir „Ventspils“. Jau nuo pirmųjų mačo minučių žalgiriečiai ėmėsi be gailesčio triuškinti latvių gynybos schemas, o aidint finalinei sirenai rezultatas buvo tiesiog nepadorus – 108:55.

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Pirmuosius taškus šūviu iš toli pelnė Marcusas Brownas (3:0), ir nors latviai čia pat atsakė dviem sėkmingais išpuoliais (3:4), netrukus iš arti pasižymėjo Trentas Plaistedas ir Tadas Klimavičius. Pauliui Jankūnui sumetus abi baudas (9:6), o Artūrui Milakniui į varžovų krepšį smeigus tritaškį, skirtumas nežymiai išaugo – 12:8. Artėjant kėlinuko pabaigai vis labiau ėmė ryškėti svečių problemos gynyboje, kuo pasinaudoję žalgiriečiai nutolo – abi baudas nesunkiai pataikė Mantas Kalnietis, tuo tarpu P.Jankūnas greitą ataką užbaigė galingu dėjimu (18:10). „Ventspils“ komandai nepadėjo ir minutės pertraukėlė, po kurios vėl puikiai sužaidė M.Kalniečio ir P.Jankūno tandemas (20:10), o pranašumą dar labiau įtvirtino Traviso Watsono taškai su pražanga (23:10). Kad ir kaip stengėsi latviai, rasti priešnuodžio P.Jankūno ir M.Kalniečio žaidimui šie taip ir nesugebėjo. Po pirmųjų dešimties minučių „Žalgiris“ pirmavo užtikrintai – 30:14.

Antrasis ketvirtis varžovams tapo tikru košmaru. Aukščiausio lygio krepšinį demonstravę „Žalgirio“ krepšininkai savo oponentams nepaliko jokių vilčių. Po T.Klimavičiaus ir penkių M.Browno taškų švieslentėje degė skaičiai 37:16. Netrukus paliktas laisvas iš toli neklydo Mindaugas Kuzminskas, kuris dar įspūdingiau baigė kitą komandos ataką – dėjimu su pražanga (43:21). Tačiau tai nebuvo viskas, apsigynę šeimininkai latviams surengė dar vieną krepšinio pamokėlę – po DeJuano Collinso perdavimo ore kamuolį gražiai į krepšį įkrovė tas pats M.Kuzminskas (47:22). Pasimetę varžovai puolime ir toliau nežinojo kur dėti kamuolį, o už tai juos nubaudė M.Brownas ir T.Klimavičius (52:22). Panašiai ketvirtis ir baigėsi, tašką jam padėjo paskutinę ketvirčio sekundę tritaškį po M.Kalniečio perdavimo smeigęs Tomas Delininkaitis – 61:25.

Per didžiąją pertrauką išvadų latviai taip ir nepadarė: du tritaškius pataikė A.Milaknis, vieną – M.Brownas, T.Watsonas sudrebino krepšį dėjimu, o M.Kalnietis ne tik paskutinę atakos laiko sekundę pelnė sudėtingus du taškus, bet ir po akimirkos gražiu dėjimu padidino pranašumą iki 50 (!) taškų – 83:33. Po M.Pociaus slalomo į baudos aikštelę ir įspūdingo T.Watsono dėjimo skirtumas tik dar labiau išaugo – 87:33. Prieš paskutines dešimt minučių rezultatas buvo panašus – 87:37.

Krepšinis „į vieną krepšį“ tęsėsi ir po dviejų minučių pertraukėlės: T.Delininkaitis ir M.Pocius pataikė iš toli, M.Kuzminskas aistruolius pradžiugino dviem dėjimais, o šimto taškų ribą „Žalgiris“ peržengė po taiklaus M.Kalniečio metimo – 101:46. Aidint finalinei sirenai – kauniečių triumfas 108:55.

„Žalgiris“: M.Brownas 21 (5/7 trit.), M.Kalnietis 14 (8 rez. perd., 3 per. kam.), M.Kuzminskas 12, T.Watsonas 11, T.Klimavičius 11, (5 atk. kam.) T.Delininkaitis 10, (3 per. kam.) P.Jankūnas 10, A.Milaknis 9 (3/3 trit.), M.Pocius 6, T.Plaistedas 4 (8 atk. kam.).

„Ventspils”: B.Hunteris 13, A.Vairogas 10, R.Andersonas 7, M.Gulbis 7.

Komentarai