T.Klimavičiui svarbesni komandos trofėjai 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kai Tadas Klimavičius paskutinį kartą gavo geriausio komandos žaidėjo prizą, Kauno „Žalgiris“ patyrė nesėkmę ir asmeninis laimėjimas jį menkai paguodė.

Sekmadienį vakare pripažintas naudingiausiu Baltijos krepšinio lygos (BBL) finalo ketverto žaidėju, T.Klimavičius vėl tikino pernelyg nesidžiaugiantis asmeniniu įvertinimu.

„Man svarbiausia yra šitas, – rodydamas į ant kaklo kabantį aukso medalį, pareiškė T.Klimavičius. – Visa kita nesvarbu. Svarbiausia komanda.“

„Žalgirio“ puolėjui iki dvigubo dublio pritrūko vos vieno atkovoto kamuolio, o jo ekipa 75:67 palaužė Rygos VEF ir antrus metus iš eilės iškovojo BBL taurę.

T.Klimavičius surinko 15 taškų ir 9 atkovotus kamuolius – abu rodikliai geriausi komandoje, – o bene svarbiausią metimą pataikė priešpaskutinę rungtynių minutę, paskutinę atakos sekundę pataisydamas Pauliaus Jankūno metimą. Po šio dvitaškio skirtumas ūgtelėjo iki penkių taškų (69:64) ir „Žalgiris“ lengviau atsikvėpė.

Po mačo T.Klimavičius prisipažino, kad visa jo komanda finale tikėjosi lengvesnio pasipriešinimo.

„Vakar VEF buvo labai motyvuoti, užsivedę ir paliko gerą įspūdį. Galvojome, kad jie bus labiau pavargę, nes vakar jų rungtynės buvo labiau įtemptos, o mes laimėjome lengvai. Manėme, kad bus lengviau. Žinojome, kad tai finalas, kad negalima atsipalaiduoti, bet jie tikrai kovėsi iki paskutinių sekundžių“, – varžovus gyrė T.Klimavičius.

„Žalgirio“ puolėjas paskutinį kartą asmeninio įvertinimo buvo sulaukęs pernai LKF taurės varžybose. Tada jis pelnė 21 tašką ir atkovojo 16 kamuolių, bet „Žalgiris“ 65:77 nusileido „Lietuvos rytui“ ir T.Klimavičiui pralaimėjimo kartėlio nenuplovė geriausio komandos žaidėjo titulas.

Nors jo ekipos draugas Tomas Delininkaitis prisipažino, labiau norėjęs žaisti su Vilniaus „Lietuvos rytu“, anot T.Klimavičiaus, svarbiausia, kad iškovota pergalė.

„Finalas yra finalas ir su kuo žaisi, nesvarbu, – įsitikinęs naudingiausias finalo ketverto žaidėjas. – Kas pateko į finalą, tie vertesni. Mums svarbiausia mūsų pergalės ir mūsų trofėjai.“

„Žalgirio“ puolėjui antrino ir įžaidėjas Mantas Kalnietis.

„Galbūt nebūtų buvę saldu, jei būtume lengvai laimėję, bet kai tokios rungtynės, tai finalas labai vykęs. VEF įvėlė mus į savo žaidimą ir puikiai kovojo“, – kalbėjo M.Kalnietis.

„Žalgirio“ rūbinėje skambant pergalės dainoms, komandos kapitonas P.Jankūnas priminė, kad svarbiausią sezono trofėjų dar reikės iškovoti.

„Padėk tą taurę, ji jau istorija“, – su taure stovinčiam M.Kalniečiui leptelėjo P.Jankūnas.

Komentarai