Šiauliuose žalgiriečiai sieks trečią kartą istorijoje LKL reguliarųjį sezoną baigti be pralaimėjimų 0

Šiandien rungtynėmis Šiauliuose su vietos „Šiaulių“ krepšininkais Kauno „Žalgirio“ komanda pabaigs Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliarųjį sezoną. Nors jau yra aišku, kad žalgiriečiai atkrintamosiose varžybose susitiks su Klaipėdos „Neptūno“ ekipa, tačiau paskutinysis reguliaraus sezono  mačas turės svarbos ir jau senokai pirmąją vietą užsitikrinusiems kauniečiams.

Iškovojęs 24-ąją pergalę iš eilės „Žalgiris“ trečią kartą LKL istorijoje reguliarųjį sezoną baigtų be pralaimėjimų. Tokį pasiekimą komanda įgyvendino tik 1998-1999 m. auksiniame sezone, kai laimėjo visus 18 kartų, bei po dešimtmečio, kai 2008-2009 m. iškovojo 20 pergalių.

Tau tarpu po vakarykščių LKL susitikimų paaiškėjo visos ketvirtfinalio poros. Reguliariojo sezono nugalėtoja Kauno „Žalgirio“ ekipa iki dvejų pergalių ketvirtfinalyje kovos su paskutinę akimirką į atkrintamųjų traukinį įšokusiu Klaipėdos „Neptūnu“.

Antroje ketvirtfinalio poroje laukia Vilniaus derbis. Ten savo santykius aiškinsis „Lietuvos rytas“ ir „Perlas“.

Trečioje vietoje likęs Prienų „Rūdupis“ išmėgins jėgas su Panevėžio „Techasu“, o serijoje tarp „Šiaulių“ ir Utenos „Juventus“ vyks praėjusių metų mažojo finalo pakartojimas.

Kauno „Žalgiris“ ketvirtfinalio seriją pradės antradienį, balandžio 19 d., Kauno sporto halėje.

Komentarai