LKL: Pralaimėjusieji pradės atostogas 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Šiandien tikriausiai padaugės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną baigusių komandų – Klaipėdoje, Utenoje ir Vilniuje bus sužaistos atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės.

„Neptūnas“ stebuklo nesitiki

Klaipėdoje jėgas išmėgins „Neptūno“ ir Kauno „Žalgirio“ komandos. Užvakar savo aikštėje kauniečiai sudaužė uostamiesčio ekipą 96:61.

„Kai prasideda atkrintamosios varžybos, viskas pasikeičia. Nebūna lengvų dvikovų, tad kiekviename mače reikia atiduoti visas jėgas. Pirmose rungtynėse mūsų persvara buvo labiau nei akivaizdi, tačiau Klaipėdoje sieksime dar labiau pagerinti kai kuriuos gynybos ir puolimo elementus. Privalome būti budrūs ir susikaupę“, – užmiršti sėkmingą antradienio mačą savo auklėtinius ragino „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Ilias Zouras.

Vyriausiajam treneriui pritarė ir „Žalgirio“ klubo sporto direktorius Rimantas Grigas.

„Kaune mūsų vyrai kovojo pagirtinai. Jau pirmame kėlinyje paklojome tvirtą pamatą pergalei. Klaipėdoje laukiame didesnio „Neptūno“ pasipriešinimo – uostamiesčio krepšininkai savų sirgalių aplinkoje žaidžia daug geriau. Vis dėlto esame aiškūs poros favoritai ir stengsimės užbaigti ketvirtfinalį“, – dienraščiui sakė R.Grigas.

„Šiuo metu kovoti su „Žalgiriu“ yra sunku bet kuriai ekipai. Jau laimėti trofėjai įkvėpė kauniečius. Jie pastaruoju metu žaidžia labai pakiliai, bet mes savo arenoje norėsime pasirodyti kuo geriau“, – žadėjo „Neptūno“ vairininkas Robertas Kuncaitis.

Uteniškių staigmena

Didžiausio netikėtumo autoriais tapo Utenos „Juventus“ krepšininkai, svečiuose 105:94 parklupdę „Šiaulius“ ir prirėmę daugkartinius LKL medalininkus prie sienos.

Jei šiandien „Juventus“ laimėtų ir namuose, šiauliečiai tik antrą kartą nuo 1998 m. liktų už pusfinalio borto. Kitas istorinis faktas: dabartinis uteniškių strategas Robertas Giedraitis iki šiol dar nebuvo pranokęs buvusio savo bendražygio Antano Sireikos.

„Šiauliuose pasiekėme istorinę pergalę, tačiau ketvirtfinalis tęsiasi. Neabejoju, kad atsakomasis mačas Utenoje bus gerokai sunkesnis nei pirmasis“, – kalbėjo R.Giedraitis.

Pirmųjų rungtynių didvyriu tapo Marius Prekevičius – į savo buvusios komandos krepšį gynėjas įmetė 24 taškus. „Pergalės prieš ekipą, kurios marškinėlius vilkėjau pernai, sureikšminti nenorėčiau. Smagu, kad pradžiuginome visą Uteną“, – džiaugėsi žaidėjas.

Šiauliečiai baltos vėliavos nekelia ir kautynėms Utenoje rengia visas geriausias pajėgas.

„Mūsų aikštėje varžovai sužaidė ypač gerai, jie netgi pripažino, kad nustebino patys save, – sakė „Šiaulių“ vyriausiasis treneris A.Sireika. – Privalome kuo greičiau pamiršti šią nesėkmę. Tikimės atsitiesti.“

Broliška akistata

Vilniuje santykius aiškinsis „Perlo“ ir „Lietuvos ryto“ komandos. Antradienio dvikovą 83:73 laimėjo vyresnysis brolis, nors ketvirtame kėlinyje „perliukai“ buvo grėsmingai priartėję prie favoritų – 64:68.

Vakar Panevėžyje rungtyniavo vietos „Techasas“ ir Prienų „Rūdupis“. Trenerio Gintaro Leonavičiaus auklėtiniams nepavyko pasiekti revanšo už Prienuose patirtą nesėkmę 62:76. „Rūdupis“ laimėjo ir antrąsias rungtynes 76:63 bei pateko į LKL pusfinalį.

Komentarai