„Žalgiris“ antrą kartą įveikė „Neptūną“ ir pateko į pusfinalį 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį Klaipėdoje žaidė antrąsias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio serijos rungtynes su Klaipėdos „Neptūnu“. Po įdomios kovos žalgiriečiams dar kartą pavyko įrodyti savo pranašumą – 88:82. Ši pergalė leido „Žalgiriui“ seriją laimėti sausu rezultatu 2-0 bei iškopti į pusfinalį.

Rungtynes kur kas sėkmingiau pradėjo žalgiriečiai, kurie puolime žaidė drąsiai ir agresyviai bei po Trento Plaistedo taškų pirmavo rezultatu 7:2. Nepaisant to, varžovai nebuvo linkę lengvai pasiduoti ir po kelių sėkmingų atakų persvėrė žaidimo svarstykles jau savo naudai. Vis tik su tuo taikytis labiausiai nenorėjo amerikiečiai DeJuanas Collinsas ir Marcusas Brownas – po pastarojo tritaškio „Žalgiris“ vėl pirmavo – 19:17. Panašiai ketvirtis ir baigėsi – 22:20.

Po trumpos pertraukėlės žalgiriečiams pavyko nežymiai padidinti savo persvarą – pasižymėjus Martynui Pociui ir kapitonui Pauliui Jankūnui švieslentėje degė skaičiai 28:23. Kėlinukui įpusėjus dar du taškus į savo sąskaitą įsirašė ir D.Collinsas (35:27). Aikštelės šeimininkai vis atsakydavo taikliais šūviais, tačiau prieš didžiąją pertrauką įsisiautėjusio Tado Klimavičiaus sustabdyti nepajėgė – šeši šio aukštaūgio taškai iš eilės leido „Žalgiriui“ įtvirtinti dviženklį pranašumą – 43:31. Labiau atsiplėšti žaliai-baltiems neleido tik taiklūs Manto Ruikio tritaškiai metimai paskutinę ketvirčio minutę – 47:37.

Antroji mačo pusė startavo efektingu T.Klimavičiaus dėjimu po puikaus T.Plaistedo perdavimo – 49:39. Klaipėdiečiai atsakė keliais taikliais išpuoliais, tačiau antroje kėlinuko pusėje niekaip nesugebėjo susitvarkyti su žalgiriečių snaiperiais – du tritaškius smeigė T.Delininkaitis, o vieną – M.Kalnietis. Tai leido „Žalgiriui“ pasijausti komfortabiliau – 63:49. Deja, per likusį ketvirčio laiką „Žalgirio“ žaidimo mechanizmas išsiderino, o tuo pasinaudoję varžovai priartėjo – 60:65.

Lemiamą rungtynių atkarpą itin sėkmingu žaidimu puolime pradėjo M.Pocius, T.Plaistedas ir P.Jankūnas. Po pastarojo metimo skirtumas vėl išaugo iki dviženklio – 73:62. Vienu metu uostamiesčio krepšininkai vėl buvo kiek aptirpdę pranašumą, tačiau nesudrebėjo patyrusio M.Browno ranka – 77:68. Tiesa, tada penkis taškus iš eilės pelnė Martynas Mažeika, taip atnaujindamas savo komandos viltis – 73:77. Nepaisant to, rimčiau pakovoti dėl pergalės šeimininkams nepavyko – M.Ruikis prie trijų taškų linijos prasižengė prieš M.Pocių bei dar užsidirbo techninę pražangą, o tai galutinai palaidojo „Neptūno“ viltis. Aidint finalinei sirenai – pergalė rezultatu 88:82.

„Žalgiris”: T.Klimavičius 14 (6 atk. kam.), M.Brownas 14, M.Pocius 12, T.Plaistedas 11 (7 atk. kam.), P.Jankūnas 10 (8 atk. kam.), D.Collinsas 8, A.Milaknis 6, T.Delininkaitis 6, O.Samhanas 4, M.Kalnietis 3.

„Neptūnas”: M.Mažeika 19, L.Bonneris 18 (8 atk. kam.), M.Ruikis 17, S.Galdikas 11.

Komentarai