Žalgiriečiams Velykos – šeimos šventė 0

Paulius Jakelis, Zalgiris.lt

Velykos – viena iš neabejotinai didžiausių metų švenčių, kurią švenčia praktiškai visi – ir maži, ir dideli, ir tikintieji, ir ne. Ne išimtis ir Kauno „Žalgirio“ vyrai, kurie šiomis dienomis taip pat ruošiasi susidurti su tradiciniais velykiniais reiškiniais kaip, pavyzdžiui, margučiai.

Nors pernelyg daug laiko skirti Velykoms krepšininkai tikrai negalės, kadangi jau visai ne už kalnų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio serija su Utenos „Juventus“, vis tik dauguma kalbintų žalgiriečių pripažino, jog bent simboliškai šią šventę tikrai paminės. Daugiausiai – šeimos apsuptyje.

„Šį kartą Velykos bus ypatinga šventė, nes sutampa su močiutės gimtadieniu. Visa šeima būtinai tradiciškai važiuosime pas ją“, – Velykų planus atskleidė Martynas Pocius.

Panašioje aplinkoje įprastai šią šventę pažymi ir vyriausiasis žalgiriečių treneris Ilias Zouros, kuris, tiesa, šiais metais šeimyninių tradicijų dėl suprantamų priežasčių įgyvendinti negalės. „Visada Velykų dienomis einame į bažnyčią, o šeštadienį ir sekmadienį susirenkame kartu, keliaujame drauge į kaimą. Žinoma, taip pat dažome kiaušinius, keičiamės margučiais. Būna išties nuostabus laikas su daug šypsenos. Mums tai – šeimos šventė“, – su graikiškais Velykų papročiais supažindino treneris.

Aukštaūgis Omaras Samhanas, nors ir yra musulmonas, pripažįsta, jog taip pat įprastai švenčia Velykas: „JAV Velykas švenčia visi, ir visiškai nesvarbu esi krikščionis ar ne. Čia, Lietuvoje, Velykų švęsti neplanuoju, tačiau, kai esu namuose už Atlanto, tai visada būna ypatingas laikas. Slepiame margučius, o vaikai jų ieško. Velykos man patinka, susirenkame visi drauge, kartu ruošiamės. Būna tiesiog smagu.“

Panašiai kalbėjo ir amerikietis DeJuanas Collinsas: „Iš esmės Velykas Lietuvoje ir JAV visi švenčia labai panašiai, taip pat dažomi margučiai, visi susirenka drauge. Dažniausiai JAV ruošiame Velykų krepšelius vaikams ir tiesiog šeimyniškai leidžiame laiką“, – dėstė įžaidėjas.

Tuo tarpu jaunasis Mindaugas Kuzminskas atskleidė, jog įprastus Velykų planus šį kartą sujaukė krepšinis. „Kaip ir kiekviena tokio pobūdžio šventė, Velykos man daugiausiai – šeimos šventė. Visi rinkdavomės kaime, ridendavome kiaušinius, tačiau šiemet viskas bus kiek kitaip.“

Komentarai