Pusfinalyje – ambicijų nestokojančių „Juventus“ krepšininkų barjeras 0

Jau šį vakarą 19.15 val. Kauno sporto halėje bus žaidžiamos pirmosios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio serijos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Utenos „Juventus“ komandų. Nors favoritai, neabejotinai, yra žalgiriečiai, varžovai lengvo pasivaikščiojimo nežada. Juolab, pusfinalyje kiekviena kova yra itin svarbi.

Roberto Giedraičio auklėtiniams tai – geriausias sezonas per visą komandos istoriją. Reguliarųjį LKL čempionatą Utenos klubas baigė penktoje turnyro lentelės vietoje su 13 pergalių bei 11 pralaimėjimų. Atkrintamosiose varžybose „Juventus“ teko grumtis su tradiciškai trečią vietą LKL iškovojančiais „Šiauliais“. Nors daugelis vietą pusfinalyje prognozavo Saulės miesto atstovams, viskas susiklostė kitaip – drausmingai žaidę „Juventus“ krepšininkai įrodė savo pranašumą ir seriją laimėjo sausu rezultatu 2-0.

Išvykoje rungtynės baigėsi 91:81, o Utenoje – 105:94. Šiuose susitikimuose nesustabdomas buvo Marius Prekevičius – pirmame mače jo naudingumas buvo 26, o antrame – 25. Visiškai toks pats, kaip ir kito lyderio Aurimo Kiežos.

Varžovų ekipos treneris po pergalės prieš „Šiaulius“ teigė, jog komanda neturi ko prarasti ir tikrai sieks pasirodyti garbingai: „Žinoma, nepaprastai džiaugiamės šia istorine pergale. Dabar laukia „Žalgirio“ barjeras, tačiau tikrai neketiname pasiduoti – kovosime, atiduosime visas jėgas ir žiūrėsime, kas iš viso to gausis.“

Viena iš pagrindinių žalgiriečių užduočių bus žaidimas gynyboje, nes ketvirtfinalyje varžovai vidutiniškai rinko po 98 taškus.

Tiesa, baimintis nėra ko, šį sezoną komandos susitiko du kartus ir abu kartus pergales nesunkiai šventė „Žalgiris“ – 96:56 Kaune ir 93:77 Utenoje.

Bilietus vis dar galite įsigyti Kauno sporto halės ir visose bilietai.lt kasose.

„Žalgiriui“ reikia Jūsų palaikymo!

Komentarai