Žalgiriečiai uteniškius gerbia, bet nebijo 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

„Žalgirio“ krepšininkai kupini ryžto pratęsti pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate – šiandien Kauno sporto halėje trenerio Iliaso Zouroso auklėtiniai pradės pusfinalio mačą su Utenos „Juventus“ ekipa.

„Puikiai suprantame, kad esame stipresni už uteniškius, be to, turime savo aikštės pranašumą. Kaune mus sulaikyti bus tikrai sunku. Rimtesnio pasipriešinimo tikimės sulaukti penktadienį Utenoje, kur palaikomi savo azartiškų sirgalių „Juventus“ krepšininkai rungtyniauja daug pakiliau. Tuo šį sezoną jau ne kartą įsitikinome“, – varžovų galimybes įvertino „Žalgirio“ klubo sporto direktorius Rimantas Grigas.

Žalgiriečiai LKL pusfinaliui rengiasi susikaupę, per šventes komandai buvo skirta tik viena laisva diena – sekmadienis.

„Utenos ekipos žaidimą išanalizavome, treneris I.Zouros jau apsisprendęs ir dėl starto penketo. Vis dėlto atskleisti, kurie krepšininkai nerungtyniaus, dar nenorėtume. Visko gali nutikti ir per paskutinę treniruotę“, – dienraščiui sakė R.Grigas.

Šį LKL sezoną „Žalgiris“ du kartus įveikė Utenos atstovus: Kaune – 96:56 ir svečiuose – 93:77. Pasak R.Grigo, žalgiriečiai gerai prisimena šiuos susitikimus.

„Utenos komanda tiek šį, tiek praėjusį sezoną įrodė, kad lemiamais momentais moka susitelkti ir gali pasipriešinti bet kuriam varžovui. Lengvo pasivaikščiojimo tikrai nesitikime. Privalome likti budrūs ir neatsipalaiduoti“, – kalbėjo R.Grigas.

Šiemet „Juventus“ laimėjo Baltijos krepšinio lygos (BBL) „Iššūkio“ taurę ir pateko į Elito divizioną, o LKL čempionate žengia pernykščiu grafiku, kai uteniškiams nepavyko įveikti tik „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“.

Utenos komandos vyriausiojo trenerio Roberto Giedraičio teigimu, šiemet vienas „Juventus“ kozirių – komandinis žaidimas.

„Visą sezoną siekėme tapti komanda. Manau, kad būtent darnūs veiksmai ir visų žaidėjų pasiaukojimas lėmė pergalę ketvirtfinalyje prieš „Šiaulius“. Labiausiai džiaugiuosi, kad antrus metus iš eilės kausimės dėl LKL apdovanojimų. Sezonas kol kas klostosi fantastiškai“, – pripažino uteniškių strategas.

Vakar pirmas pusfinalio rungtynes žaidė Prienų „Rūdupis“ ir „Lietuvos rytas“. Per reguliarų sezoną prieniškiams yra pavykę patiesti LKL čempionus – 96:82.

Komentarai