„Žalgiris“ pusfinalio seriją pradėjo lengva pergale prieš „Juventus“ (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienį Kauno sporto halėje žaidė pirmąjį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio serijos susitikimą su Utenos „Juventus“. Rimčiau pasipriešinti „Šiaulius“ iš tolimesnės kovos eliminavusiems uteniškiams nepavyko, šeimininkai įrodė savo pranašumą ir šventė nesunkią pergalę rezultatu 95:63.

Rungtnyių akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Kibiai gindamiesi ir taikliai atakuodami, žalgiriečiai nė neįpusėjus pirmam kėliniui įgijo dviženklę persvarą – 15:5. Visgi ketvirčio viduryje pakeitus starto penketo žaidėjus, šeimininkų žaidimas ėmė strigti ir „Juventus“ po Aurimo Adomaičio baudų metimų priartėjo iki 16:17. Paulius Jankūnas tada pataikė dvitaškį, po du taškus pridėjo Tomas Delininkaitis ir Mantas Kalnietis, taip sugrąžindami „Žalgiriui“ solidesnį pranašumą – 23:18.

Pasibaigus trumpai pertraukėlei svečiai vienu metu vėl ėmė alsuoti tiesiai į nugarą, tačiau svarbiu metu ranka visiškai nedrebėjo Artūrui Milakniui – du šio snaiperio tritaškiai leido „Žalgiriui“ vėl kiek lengviau atsikvėpti – 34:26. Tiesa, kaip pasirodė vėliau, tai tebuvo spurto pradžia – P.Jankūnui išprovokavus pražangą ir sumetus baudas skirtumas išaugo iki 13 taškų – 39:26. Ir toliau lyg ant bangos rungtyniavo A.Milaknis – sudėtingas šio reidas į baudos aikštelę baigėsi ne ką mažiau sudėtingu, tačiau, svarbiausia, taikliu metimu (44:29). Puikiai šeimininkai sužaidė ir kėlinuko pabaigoje – iš toli neklydo M.Pocius, o iš po krepšio paskutinę ketvirčio sekundę taikliai metė Omaras Samhanas (52:33).

Po didžiosios pertraukos „Žalgiris“ abejoti savo pranašumu neleido – P.Jankūnui pataikius abu baudos metimus, o Trentui Plaistedui vienos atakos metu pelnius tris taškus, švieslentėje degė skaičiai 64:37. Antroje kėlinuko pusėje M.Pocius gražiai pakabino kamuolį virš lanko T.Klimavičiui, kuris ore įkrovė kamuolį į krepšį bei pradžiugino susirinkusius aistruolius (66:39). Situacija nesikeitė ir toliau bei prieš paskutines dešimt minučių žaliai-balti galėjo jaustis pakankamai komfortabiliai – 70:49.

Ketvirtasis kėlinukas tebuvo formalumas, nepaisant to, kauniečiai apsukų mažinti net neketino – abi baudas pataikius ir galingą dėjimą pridėjus T.Klimavičiui skirtumas dar išaugo (78:52), o savo paties metimą pataisius T.Watsonui rezultatas buvo 84:58. Netrukus tritaškį smeigė ir Marcusas Brownas, o pasimetę varžovai iki pat paskutinės mačo akimirkos strigo varžovų gynybos gniaužtuose. Galutinis rezultatas – 95:63.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 17 (8 atk. kam.), A.Milaknis 12, T.Klimavičius 11 (7 atk. kam.), O.Samhanas 9 (6 atk. kam.), T.Watsonas 9, D.Collinsas 7, T.Plaistedas 7, T.Delininkaitis 7, M.Pocius 6, M.Brownas 5, A.Čapinas 3.

„Juventus”: M.Pociukonis 12, A.Vasiliauskas 11, G.Maceina 8 (7 atk. kam.).

Komentarai