LKL: „Žalgiris“ antrą kartą įveikė „Juventus“ ir iškopė į finalą 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį padėjo tašką Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio serijoje su Utenos „Juventus“. Ir antrame mače kauniečiai be didesnio vargo palaužė varžovus (90:65) bei serijoje triumfavo užtikrintai – dvi rungtynės, dvi pergalės. Finale tradiciškai laukia „Lietuvos ryto“ barjeras.

Rungtynių pradžioje kur kas sėkmingiau žaidė žalgiriečiai, kurių gretose nesustabdomas buvo Mantas Kalnietis – 7:2. „Juventus“ komanda į tai atsakė dviem rezultatyviais išpuoliais, tačiau tada iniciatyvos ėmėsi DeJuanas Collinsas, pelnęs šešis taškus iš eilės ir pagerinęs komandos pozicijas – 13:8. Antroje kėlinuko pusėje netrūko emocijų, tačiau iniciatyva ir toliau priklausė „Žalgiriui“ – 21:14.

Po trumpos pertraukėlės aikštelėje pasirodęs Omaras Samhanas netruko padidinti pranašumo (24:16), o savąjį šansą išnaudojus D.Collinsui skirtumas pirmą kartą išaugo iki dviženklio – 28:18. Nors po krepšiu ir vėl sėkmingai sužaidus O.Samhanui žalgiriečių pranašumas išliko nepakitęs (30:20), varžovai surengė spurtą ir priartėjo iki pavojingos ribos – 27:32. Svarbiu metu ranka nesudrebėjo D.Collinsui, kuris laisvas netruko smeigti tritaškį – 35:27. Po minutės pertraukėlės situacija nesikeitė – Utenos komanda akivaizdžiai pralaimėjo kovą po krepšiais, niekaip nesugebėjo atitverti varžovų, ką svečiai puikiai išnaudojo. Marcuso Browno tolimas šūvis ir T.Klimavičiaus metimas iš po krepšio privertė šeimininkus sunerimti ir prašyti pasitarimo – 42:29. Tiesa, apčiuopiamos naudos tai nedavė, einant į didžiąją pertrauką švieslentėje degė skaičiai 44:31.

Trečiąją rungtynių atkarpą ir vėl drąsiau, agresyviau ir rezultatyviau pradėjo Kauno „Žalgirio“ komanda – po efektingo Traviso Watsono dėjimo ekipas skyrė jau 15 taškų – 48:33. Tiesa, rankų nuleisti „Juventus“ ekipa neketino – kelioms minutėms aukštesnę pavarą įjungę varžovai priartėjo iki 44:54. Ne itin sėkmingą atkarpą nutraukė T.Klimavičiaus taškai iš arti – 56:44. Būtent T.Klimavičius ir toliau vedė komandą į priekį, o pranašumą įtvirtino M.Kalniečio dėjimas – 62:47. Prieš paskutines dešimt minučių žalgiriečių pranašumas abejonių nekėlė – 64:49.

Aktyviai žalgiriečiai žaidė ir ketvirtojo ketvirčio pradžioje – po M.Kalniečio taškų ir M.Kuzminsko vienos taiklios baudos „Žalgiris“ žengė dar vieną platų žingsnį pergalės link – 67:49. Netrukus laiku ir vietoje atsidūręs O.Samhanas pasižymėjo iš po krepšio, o T.Delininkaitis reidą baigė itin sunkiu metimu su pražanga (72:53). Tačiau tai nebuvo viskas, skirtumas ir toliau palaipsniui augo – dar du taškus į savo sąskaitą įsirašė O.Samhanas, M.Kalnietis neatleido už tai, jog varžovai jį paliko laisvą prie tritaškio linijos, o patyręs M.Brownas taip pat pasižymėjo iš toli – 80:57. Antroje ketvirčio pusėje įsisiautėjo ir M.Kuzminskas, šio šeši taškai padėjo „Žalgiriui“ nesunkiai žengti į finalą – 90:65.

„Žalgiris“: M.Kalnietis 13, D.Collinsas 13, P.Jankūnas 12 (8 atk. kam.), M.Kuzminskas 11, M.Brownas 10, O.Samhanas 8, T.Watsonas 8, T.Klimavičius 6 (6 atk. kam.), T.Delininkaitis 3, A.Milaknis 3, T.Plaistedas 3 (6 atk. kam.).

„Juventus“: V.Čepukaitis 13 (9 atk. kam.), Ž.Šeštokas 13, A.Vasiliauskas 12.

Komentarai