I.Zouros: „M.Pociaus praradimą turi kompensuoti visa komanda“ (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ komandos vyriausiasis treneris Ilias Zouros stengiasi nesureikšminti Martyno Pociaus netekties prieš Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalus. Antradienį paskelbus, kad dėl nugaros traumos Pociaus sezonas jau baigtas, žalgiriečiai ruošiasi kovoti be vieno rezultatyviausių savo krepšininko.

„Pocius yra svarbus komandos žaidėjas, bet komanda sunkiai dirba, kad pasiektų norimus rezultatus ir turime dirbti kaip komanda“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo I.Zouros.

25-ąjį gimtadienį neseniai paminėjęs M.Pocius nugaros skausmais skundėsi ilgiau nei mėnesį. Dėl šios priežasties jis kovo pabaigoje – balandžio pradžioje praleido trejas rungtynes paeiliui, o po laimėto BBL finalo rūbinėje ne džiaugėsi pergale, o gulėjo ant masažinio stalo.

Nustatyti tikslią diagnozę prireikė net kelių tyrimų ir medikų verdiktas lėmė, kad krepšininkas finalo serijoje nebežais.

Iš rikiuotės iškritus M.Pociui, atsiveria galimybė daugiau žaisti Mindaugui Kuzminskui. „Žalgiris“ kiekvienoms rungtynėms turės neregistruoti vieno krepšininko ir juo privalės būti legionierius.

– Treneri, ar komanda jau pasiruošusi LKL finalams? – „BasketNews.lt“ paklausė I.Zouroso.
– Komanda kas kartą būna pasirengusi visoms rungtynėms. Ir turi būti pasirengusi. Visada reikia žiūrėti tik į artimiausias rungtynes, o ne į visą seriją. Negalima kalbėti apie tai, kaip baigsis serija, nes niekas to nežino. Svarbiausia – pirmos rungtynės, tos, kurios mūsų laukia ketvirtadienį. Turime būti susikoncentravę joms ir būtent šiam mačui ruošiamės.

– Šį sezoną jūsų komanda laimėjo visas trejas dvikovas su „Lietuvos rytu“. Kuo esate pranašesni už vilniečius?
– Visos rungtynės yra skirtingos ir negaliu sakyti, kad esame kažkuo pranašesni. Dvejose rungtynėse, kuriose vadovavau komandai prieš „Lietuvos rytą“, paruošėme skirtingas taktikas. Dabar vėl dirbame, kad kai ką paruoštume, nors negaliu apie tai kalbėti išsamiau (šypsosi). Pamatysite rungtynėse. Kiekviename mače yra mažų staigmenų.

– „Lietuvos rytas“ prieš mėnesį pakeitė strategą, kai vyriausiuoju treneriu tapo Darius Maskoliūnas. Ar pastebėjote pokyčių jų žaidime?
– Žinoma. Kai pasikeičia treneriai, atmosfera komandoje taip pat pasikeičia, ateina naujų vėjų. Jie dar nežaidė daug rungtynių su nauju treneriu, bet kaip matome iš rezultatų, jiems gerai sekasi. Žinome, kad jie turi gerą komandą ir turime tam būti pasirengę.

– Finalo serijoje versitės be Martyno Pociaus. Jau numatėte, kas užims jo vietą?
– Komanda laimi kaip komanda. Pocius yra svarbus komandos žaidėjas, bet kaip sakau, komanda sunkiai dirba, kad pasiektų norimus rezultatus ir turime dirbti kaip komanda. Visada, jeigu ką nors ištinka trauma, kaip komanda mes turime kompensuoti to žmogaus nebuvimą.

– Šiomis dienomis jūsų asmeniniame gyvenime įvyko pokytis – žmona susilaukė sūnaus. Ar spėjate skirti laiko ir šeimai, ir pasirengimui LKL finalams?
– Esame profesionalai ir turime rasti laiko viskam. Toliau dirbame sunkiai ir niekas nepasikeitė. Be abejo, esu labai laimingas sulaukęs sūnaus, bet mano darbe niekas nepasikeitė.

Manto Kalniečio komentaras apie LKL finalus:


Komentarai