Jaunieji žalgiriečiai suklupo Eurolygos finale 0

Kauno „Žalgirio“ ekipos jaunoji pamaina sekmadienį skaudžiai suklupo Eurolygos jaunių (iki 18 metų) finale. Kovoje dėl aukso su Kroatijos „KK Zagreb“ komanda ilgą laiką pirmavę kauniečiai po didžiosios pertraukos paleido varžovus į priekį, o pavyti taip ir nesugebėjo. Rungtynės baigėsi rezultatu 65:76. Pakeliui į finalą tiek „Žalgiris“, tiek „KK Zagreb“ įveikė visus tris varžovus.

Kaip ir buvo galima tikėtis, susitikimo pradžioje komandoms koją kišo jaudulys, tad netrūko techninio broko. Nepaisant to, po Tauro Jogėlos metimo žalgiriečiai pirmavo 7:4. Įpusėjus ketvirčiui iniciatyvą perėmė jau varžovai, tačiau kauniečiai netruko atsitiesti – Ignas Ramašauskas ir Simonas Kymantas persvėrė rezultatą, o Tomo Dimšos penki taškai iš eilės leido „Žalgiriui“nežymiai įtvirtinti persvarą – 16:12. Taip ketvirtis ir baigėsi.

Po trumpos pertraukėlės kauniečiai apsukų nemažino – po Kasparo Vecvagaro metimo ir kelių sėkmingų Justo Tamulio epizodų puolime ekipas skyrė jau šeši taškai – 27:21. Varžovai čia pat sušaukė minutės pasitarimą, kuris jiems išėjo į naudą. Jau netruku šie alsavo Arūno Visocko auklėtiniams tiesiai į nugarą. Kėlinuko pabaigoje iniciatyvos ėmėsi Artūras Gudaitis – po eilinio jo metimo žalgiriečiai vėl pirmavo 34:29. Tiesa, kroatams prieš pertrauką pavyko simboliškai sumažinti deficitą – 32:34.

Antroji rungtynių dalys prasidėjo varžovų taškais, tačiau persvarą netruko atstatyti A.Gudaitis. Sekė dar viena sėkminga kroatų atkarpa, tačiau Vaidas Kariniauskas sugebėjo ir vėl persverti rezultatą – 42:39. Deja, ne ilgam – „KK Zagreb“ krepšininkai surengė spurtą bei įgijo didžiausią pranašumą rungtynėse – 50:42. Prieš paskutines dešimt minučių žalgiriečių atsilikimas siekė dešimt taškų – 43:53.

Lietuviai kovingai pradėjo ketvirtąjį ketvirtį – po Igno Ramašausko keturių taškų ir A.Gudaičio metimo ekipas skyrė šeši taškai – 49:55. Netrukus K.Vecvagaras smeigė tritaškį, savo ruožtu situacija praktiškai išsilygino – 54:56. Deja, apsiginti kauniečiams vis nepavyko, o paskutinėmis minutėmis pernelyg daug tritaškių skriejo pro šalį. Tai lėmė skaudų pralaimėjimą – 65:76.

„Žalgiris”: A.Gudaitis 13 (15 atk. kam.), K.Vecvagars 13 (7 atk. kam.), I.Ramašauskas 9 (12 atk. kam.), T.Dimša 9, V.Kariniauskas 5 (5 rez. perd.), J.Tamulis 5, M.Grigonis 5 (4 rez. perd.), T.Jogėla 2 (5 atk. kam.), S.Raupys 2, S.Kymantas 2.

„KK Zagreb”: M.Hezonja 19 (6 atk. kam.), D.Saričius 19 (14 atk. kam.), D.Mavra 16 (6 atk. kam.).

Komentarai